To nie wyglada jak Gotham City tylko jak Nowy Jork, tym mnie ten film chyba tylko zawiódł. Prawdziwe Gotham City jest w Powrocie Batmana i na razie lepszego filmowego nie ma.
Właśnie w tej cześci gotham city według mnie jest najlepsze połączenie realisfycznego miasta z mrocznym brudnym narows pełne przestepców. na tle górujące arkham asylum którego nie ma w powrocie batmana. TDKR ta część ma miasto obdarte z klimatu typowe american city
Zgadzam sie z tym co napisałes ale ja pamietam komiksowe Gotham ktore bylo przerysowane a nie pieprzneli po prostu troche inny Nowy Jork i tyle. Moze mam takie odczucia wlasnie po ostatniej czesci trylogii Nolana, sam nie wiem.
Nie tylko Gotham City wygląda w tej części najlepiej, również cały klimat i ogólna koncepcja postaci batmana jest najbliższa pierwowzorowi z komiksów, w przeciwieństwie do tego co widzimy w TDK i TDKR. BB to jedyny film w którym Nolan uchwycił wszystko co w batmanie najlepsze, i dodatkowo zrobił to w przystępny dla przeciętnego człowieka sposób.