Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 370 tys. ocen
7,6 10 1 370034
7,4 57 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Osobiście to najbardziej podoba mi się Batman Burtona ( ten pierwszy) i Batman Początek, następnie Batman Forever, a powrót batmana i batman i robin nie zrobiły jakiegoś specjalnego wrażenia na mnie, ale też nie są aż tak tragiczne jak tutaj wielu użytkowników pisało. Każdy ma swój gust i szanuje wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że wy będziecie szanować moją.

użytkownik usunięty
nico107

Wielu pisało że powrót Batmana jest tragiczny? gdzie?
tragicznym shitem są obydwa filmy schumachera (forever, B&R) reszta filmów z Batmanem jest bardzo dobra. A jeśli komuś podoba się pierwszy to nie rozumiem jak może mu się nie podobać Batman Returns gdzie mamy tego samego rezysera, kompozytora, no i tego samego Batmana.

ocenił(a) film na 10

Owszem masz rację źle powiedziałem jeśli chodzi o Batman Return , jest powszechnie lubianym filmem przez ludzi i dobrze wyreżyserowanym, ale zrozum poprostu mi się nie podoba, wszystko w tym filmie niszczy mi pingwin, zagrany rewelacyjnie prze Devito, ale tej postaci poprostu nie lubię, i tak możesz mnie uważać za głupka ale wolę Batman 1, Batman Forever, no i oczywiście Batman Begins niż Powrót Batmana.

użytkownik usunięty
nico107

Za głupka?
No nie przesadzajmy, jakaś róznica w gustach nie musi zaraz tkiej oceny wywoływać :) No moze jakbys powiedział że lubisz B&R...:P
Nie lubisz postaci Pingwina i dlatego film ci się nei podoba? Przeciez ten film to nie tylko Pingwin, jest jeszcze Batman ten sam co w częci pierwszej, jest Shreck i Catwoman, jest mroczny klimat, jest świetna muzyka, jest (co najważniejsze) Burton w roli reżysera. A co do Forever:
-nie lubię postaci Robina
-nie lubię jak sie robi z Batmana jakąs kolorowa dyskotekę
-nie ma Elfmana, nie ma Burtona, nie ma Keatona
-Kilmer jest kiepski jako Batman ( za to był świetnym Morrisonem)
-Carrey mi nie pasuje do tego filmu
-T.Lee Jones był idealny na TwoFace (mimo że w jeynce grał go czarnoskóry aktor co było dośc dziwne) ale scenariusz nie da mu żadnego pola do popisu
-Nicole Kidman w porównaniu do M.Pfeiffer była jak plastikowa lalka, i w ogole jej nie lubię
-Schumacher zrobił film adresowany do młodszej widowni po tym jak Batman Returns Burton aokazał się filmem zbyt mrocznym żeby się podobać dzieciakom (choć mi się podobal jak go obejrzałem mając 13 lat).

A co do B&R to nawet szkoda gadać bo jest jeszcze o wiele gorszy niż Forever, ktory wporównaniu z nim jest calkiem w porządku :)

ocenił(a) film na 10

ja Batmana 1 oglądałem kiedy miałem 6 lat :), nie mówię że Batman Forever jest lepszy od Batmana Return, ale ja poprostu wolę tą część, ale mimo wszystko uważam, że najlepsze są: pierwsza część Burtona i Batman Begins.