PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Znakomity film. Świetnie odzwierciedla komiksowy oryginał. Christopher Nolan zrobił go genialnie!

użytkownik usunięty

postanowiłem że jednak zwiększę swoją ocenę do 8;)

użytkownik usunięty

i bardzo mądrze

Zgadzam się - lepiej nakręcić nie mogli. Świetna obsada :)

użytkownik usunięty
patsap

oj nie wiem czy taka świetna ta obsada:) Bale, Caine, Oldman, Freeman, Hauer byli w porządku, gorzej z Katie Holmes, ale w tym filmie ujdzie:)

Pozdrawiam;)

dla mnie to jest jedna z najgorszych ekranizacji komiksów...

ocenił(a) film na 9
Witcher

A co ci sie nie podoba?

użytkownik usunięty
dariusman

Witcher:

"dla mnie to jest jedna z najgorszych ekranizacji komiksów"

co ci w nim nie pasi? bądź bardziej szczegółowy.

użytkownik usunięty
Witcher

Od razu widać, że komiksu o Batmanie to ty w rękach nie miałeś.

Sorry, przez kilka dni nie miałem internetu, więc....

na początek wypowiedź niejakiego Gieferga który jara się Nolanowym Batmanem jak nikt inny na tym forum:
"Od razu widać, że komiksu o Batmanie to ty w rękach nie miałeś."

Heh, jestem jednym z największych fanów komiksów superhero w Polsce i chociaż zdecydowanie wolę Marvel mam wszystkie Semicowskie Batmany jak i inne jakie wyszły w Polsce plus trochę rzeczy z USA. Mam nadzieję że to wystarczy w temacie "czy kiedykolwiek miałem w rękach jakiś komiks z Batmanem".

A zainteresowanych tym co mi się nie spodobało w tym filmie odsyłam do nowo utworzonego tematu...

użytkownik usunięty
Witcher

Cóż, skoro masz wszystkie semicowskie batmany to radziłbym je szybko przeczytać bo nie wystarczy komiksu mieć w rękach, warto jeszcze zapoznać się z jego treścią. Gdybyś je czytał to byś z pewnością wiedział, że taki np film Burtona nie ma z nimi za wiele wspólnego w przeciwieństwie do Begins.

Nie kompromituj się. W komiksach o Batmanie jest wiele punktów przedstawienia tej postaci w zależności od autorów. Począwszy od supe-bohatera, poprzez detektywa, ninja, mrocznego rycerza a na szaleńcu skończywszy (Batman: Ego). Nie ma jednego złotego środka. Batman przez te wszystkie lata był tworzony przez tylu autorów że nieporozumieniem jest pisanie że Begins ma więcej wspólnego z komikasmi niż filmy Burtona.