PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Miło popatrzeć. Głównie dlatego, że dowiadujemy się kim jest Batman, po co i dlaczego, a wyjaśnienie jest całkiem prawdopodobne [w komiksowej skali ofc.]. Początkowo zupełnie bez sensu wydawała mi się ta szkoła wojowników na szczycie góry, ale kiedy okazuje się, że to jakas terrorystyczna organizacja oszołomów to zaczyna grać :]

Poza tym to co przynosi ulgę w superfilmach o superbohaterach: AUTOIRONIA.

I najsłodszy zgrzyt w historii kina: Katie Holmes :] Powinni ją rozcieńczaćz wodą, taka jest słodka. Zwłaszcza w roli pani prokurator o wyglądzie piętnastolatki. No ale gdyby jej role wzięła np. Krystyna Janda to batman nie chciałby się z nią całować na końcu ;]

A właśnie. Po pocałunku (beznadziejdzie zagranym przez Katie :P), w czasie rozmowy nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że nasza sweet Katie ma lekkiego zeza ;)

użytkownik usunięty
mb_

Tak, sweet Katie to jeden z niewielu zgrzytów w tym filmie (drugim jest maszyna do odparowywania wody która powinna odparować ją również z ludzi ale co tam film i tak świetne :] )
To jedyna osoba w tym filmie, która mnie niezbyt przekonywała, Bale był świetny, Neeson również, to samo Freeman, Caine czy Oldman (w końcu porządny Gordon). Ale Katie to była pomyłka. Jak dla mnie to może jej nie być w sequelu :P