PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369266
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Nie wiem kto pisał scenariusz tego filmu ale ten człowiek nie miał pojęcia co robi. Liczyłem na film poprzedzający Batmany tutaj natomiast mam niezbyt ckliwą tandetną do bólu historyjkę napisaną przez niespełnionego fana Naruto który za dużo naoglądał się ostatniego Ninji w dzieciństwie. Zamiast postaci tajemniczego Batmana otrzymujemy nieudanego Ninję z problemami emocjonalnymi. Muzyka nie warta jest wspomnienia. Gra aktorska leży a wątek ze strachem na wróble jest tu wsadzony na siłę. Dlaczego twórcy filmów o batmanie boją się tej postaci ? W pierwszej serii filmów o rycerzu Gotham w ogóle o niej nie wspomniano tutaj natomiast potraktowano jako domieszkę do całości nie udanej historyjki. Nie warto po to sięgać.

ocenił(a) film na 9
SirDrX

"tutaj natomiast mam niezbyt ckliwą tandetną do bólu historyjkę" i ocena 2/10? Rozumiem że każdy ma różny gust,ale burtonowski Batman chyba ci lekko przysłonił oczy.

ocenił(a) film na 2
Tortuga033

Nie, po prostu jako Batman dla mnie ten film zupełnie się nie broni, niepotrzebnie wrzucono tu ten wątek Ninja. Co to ma być Batman czy mieszanka Ostatniego Ninji z Nieśmiertelnym ? Poza tym wątek zupełnie nie oryginalny bo całe Hollywood działa teraz pod wyraźnym dyktandem mody na daleki wschód (w sumie to stojąc w USA, daleki zachód). Bardziej bym to strawił gdyby zrobili że Batman wyszkolił się w Iranie, było by przynajmniej oryginalnie ale tego by nie zrobili bo to wręcz apolityczne u Jankesów.

ocenił(a) film na 8
SirDrX

ty skonczony ignorancie zacznij czytac komiksy to sie dowiesz dlaczego poruszony jest watek ninja i ra's al ghula.jestes beznadziejny ziomek kompletnie nie znasz sie ani na filmie ani na ksiazce(temat na forum wladcy pierscienia powrot krola) juz nie wspomne o komiksie.lepiej skasuj sobie konto bo to nie jest portal dla ciebie.

ocenił(a) film na 2
sanczopansa

Całość opisana post wyżej od tego odnosi się do jego autora.

ocenił(a) film na 2
SirDrX

PS. Masz dobry pomysł, lepiej skasuj sobie konto sanczopansa bo faktycznie to nie portal dla trolli i ignorantów jak ty.

ocenił(a) film na 8
SirDrX

vabank 2 czyli RIPOSTA 0.o buahahahahaahahaha!

ocenił(a) film na 2
sanczopansa

Szkoda mi czasu na ciebie bo nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do rozmowy tylko typkiem nieposiadającym ani krzty tolerancji gustu czy też szacunku dla czyjegoś zdania, to nie portal żeby obrzucać się inwektywami więc nie będę więcej odpowiadać na twoje politowania godne próby zwrócenia na siebie czyjejś uwagi. Niepotrzebnie w ogóle dałem się wciągnąć w te dziecinadę.

ocenił(a) film na 8
SirDrX

probujesz mi wmowic trollowanie i brak tolerancji dla drugiej osoby. jest to dosc absurdale podejscie do mojej osoby poniewaz podalem ci kontrargumenty ,wyjasnilem moje podejscie do tematu.a jednak ty nie potrafisz obronic swoich racji i zachowujesz sie pokrzywdzony dzieciak,tupiesz nozkami i odgrazasz sie ze nie bedziesz kontynuuowal rozmowy.mam taka nadzieje ze przestaniesz sie udzielac,poniewaz wszystko co wygadujesz to stek bzdur(i to nie tylko moje zdanie)
mam szacunek do odmiennego pogladu o ile jest on w miare racjonalny czego w twoich wypowiedziach brakuje.
dlatego poziom rozmowy sprowadzilem do rozmowcy a ze wyszlo jak wyszlo..no coz odp nasowa sie sama.

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

ten portal to nie tylko nolanowskie batmany

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
sanczopansa

zreszta to co napisalem do sirdrx tyczy sie rowniez ciebie.

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

nie interesuje mnie to

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

to niech lepiej zacznie.przynajmniej bedziesz mial jakies pojecie na temat tego filmu.bo jak naraze jest ono zerowe.

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

wiem ze tak bylo w komiksie. zreszta mnie to akurat nie przeszkadza. ten batman jest lepszy od chaotycznego i nietrzymajacego sie kupy tdk.

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

sam sie nie trzymasz kupy.

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

chyba ty

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

a ty dwa.

ocenił(a) film na 8
SirDrX

Pierdo**** farmazony film jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 2
Rychu2048

Niechce mi się pisać więc odpowiem w twoim stylu. Pier**** farmazony ten film to hu*****.

SirDrX

Nie chce mi się nawet czytać twojej prowokacji. :P
A może to nie jest prowokacja i na prawdę masz tak upośledzony gust?

"niezbyt ckliwą tandetną do bólu historyjkę napisaną przez niespełnionego fana Naruto który za dużo naoglądał się ostatniego Ninji w dzieciństwie", "Gra aktorska leży" <<< A "Mortal Kombat" oceniasz na 10? Weź się człowieku ogarnij, albo powieś, bo aż żal odpisywać ci w tym wątku!

ocenił(a) film na 2
Juby_

Bo Mortal Kombat to swego czasu był niezaprzeczalnym hitem w swojej klasie filmów a tutaj szukałem Batmana a go nie znalazłem. Powiesić się sam powinieneś, byłoby o jednego ignoranta który nie cierpi odmiennego zdania innych mniej. Zamiast podawać konkretne argumenty których widać nie masz innym zarzucasz swoje ułomności.

ocenił(a) film na 9
SirDrX

Mi się tam wątek Ninja podobał. Przynajmniej Nolan logicznie wytłumaczył gdzie Batman nauczył się tak bić. Poza tym, ja rozumiem że każdy ma swój gust, i nie powinno się wywlekać kto jak ocenia filmy, ale wybacz muszę to zrobić. Jak możesz jechać po Batman Begins, a wychwalać te szmiry Schumachera i jeszcze do tego Beginsowi dawać 2/10, a Batmanowi i Robinowi 8/10 (OMG)? Przepraszam,ale jesteś co najmniej nie poważny.

ocenił(a) film na 2
Tortuga033

Batman i Robin dostał 8/10 z dwóch powodów.
1) Kreacja Arnolda jest świetna, pomimo że dodał wątek humorystyczny Frezowi broni ten film i nawet danie roli batmana Cloneyowi który definitywnie mi w niej nie leży nie jest w stanie popsuć mojego zdania.
2)Trzyma klimat Gotham, muzyką, scenografią oraz oprawą co jest dla mnie bardzo istotne w przypadku Batmana. Monumentalizm w tym wypadku powala a jego esencją jest scenka pościgu po dłoni posągu. To pozwala mi patrzeć z przymrużeniem oka na akcje typu Batkarta kredytowa.

Początek z drugiej strony nie ma tego monumentalizmu natomiast wyłożenie całej historii Batmana bez pozostawienia widzowi najmniejszych złudzeń że może coś inaczej zinterpretować to dla mnie obnażenie głównego bohatera i wystawienie go na widok publiczny. Dodatkowo cała historia jak napisałem zupełnie mi do koncepcji nie pasuje. Film jak dla mnie zupełnie nie ma klimatu. Poza tym nie wiem dlaczego Strach na Wróble jest poniekąd bohaterem trędowatym w obu seriach. Początek ledwie go zauważa robiąc z niego dodatek do całości. Zamiast tego wrzucili tu objechany motyw pojedynku ucznia z mistrzem. Jednocześnie Początek nie daje mi żadnego oparcia żeby móc wybaczyć te braki i dlatego ocena jest niska.

SirDrX

And the winner is... Z J E B of all time!