... ciskam w stronę oceniających ten film. A całą wanną w tych, którzy już zdążyli wydać o nim opinę typu 'gówno' albo 'zajebisty' :|. Zajebisty czy gówniany to może być pomysł jego nakręcenia, a nie film-widmo, nie oglądany jeszcze przez was. Jak to jest przewidywać przyszłość? A może macie jakieś fantastyczne dojścia w Hollywood - podzielcie się z resztą.
Jak dla mnie to mogą nawet nakręcić 'Batmana na emertyturze' czy 'Terminatora 34', jeżeli okażą się dobrymi filmami. Na świecie powstają kontynuacje i nowe pomysły, prawo kinematografii. I niech tak zostanie.
Pozdrawiam!
no niby masz racje ale już można troche na ten temat wywnioskować np ciota w roli batowanego mana 2 rzecz batchujobil co to jest czołg??? 3 rzecz ten śmieszny kostium zrobiony za 1,50 $ jak to wygląda ten pancerz te uszy echhhh 4 rzecz trailer jak to oglądałem to myslałem że żły trailer ściągnąłem bo tam było coś o rycerzach średniowiecze coś w tym stylu no i 5 rzecz batowany man to gówniana kopia zorro ........
To jest wlasnie istota kontrowersji. Nowe, odbiegajace od schematow i regul pomysly zawsze beda krytykowane, chocby nie wiem jak byly dobre, ale kto wie co ludzie beda pisac o tym filmie za powiedzmy 5 lat, kiedy przejdzie do klasyki? Wtedy punkt widzenia bedzie inny i film moze byc wychwalany w niebiosa. Opinia publiczna rzadzi sie poprostu glupimi prawami, ot kolejne z nich: pierwsza czesc wielkiej sagi zawsze jest najlepsza (bo jest pierwsza, tam narodzila sie wspaniala idea filmu, ktorej nie sposob pobic sequelami, (matrix, star wars, batman itd) wiec w gruncie rzeczy ludzie wymagaja niemozliwego od kolejnych czesci filmu). Moglbym wymieniac dalej, ale chyba wiekszosc ludu zdaje sobie z tego sprawe. Tak wiec nie przekreslaj z gory tego filmu, bo rzeczywiscie ci sie nie spodoba. Mnie np te trailery bardzo zaciekawily, bo faktycznie, ujmuja wizerunek batmana w nieco innym swietle niz dotychczas...
Kopia Zorro? Stary jak sie nie znasz to nie zabieraj głosu! Młody Bruce z razem z rodzicami opuszczają sale gdzie odbywa się premierowy pokaz Maski Zorro. W tym tkwi cały symbolizm, na dodatek ulica na której giną, nazywana jest Aleją Zbrodni...Batman jest dla Ciebie za ciężki do zrozumienia? Jak tak to idź oglądaj pokemony i inne potworki, bo założę się, że iq twoje jest do tego stopnia niziutkie, że tak prostych rzeczy nie pojmujesz, albo masz jeszcze 15 lat...i pusto w główce...
Ja także czekam na ten film z ciekawością :) ... A co do jego stroju to mi przypomina wygląd Batmana z niektórych starszych komiksów lub serialu animowanego gdzie czasem taki wyglad byl przedstawiany (duży przypakowany ziomek czarno-szary z krótkimi uszami ) wiec moze twórcą filmu o to chodzilo zeby byl ten film inny od poprzednich. Aktora tez sie obawiam ale niebawem zobaczymy jak sie spisal w roli Bruce'a? Trailery są spoko, ale wiadomo ze w nich zawsze pokazuja najlepsze sceny!
hehe! Moglo byc o wiele gorzej, bo jezeli by nie kwestionowac prawdziwosci informacji podanych w ciekawostkach, to rola batmana moglaby rownie dobrze przypasc ashtonowi kutcherowi, davidowi duchovnemu badz tez johnowi cusackowi ;-). Wielce szanuje tych aktorow, ale moim skromnym zdaniem to do roli batmana wszyscy trzej pasuja jak piesc do nosa. Bardziej za to martwi mnie, ze autorem scenariusza jest David Goyer... Ale mimo to jestem dobrej mysli.