PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369266
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Co sądzicie o postaci Rachel Dawes kto ją zagrał lepiej Katie Holmes czy Maggie Gyllenhaal?Moim skromnym zdaniem Katie zagrała lepiej a co do Maggie to myśle ,że dzięki tatusiowi zagrała w tym filmie.

jacekkamieniecki

Jak dla mnie Maggie. Może nie tak ładna jak Katie, za to zdecydowanie bardziej wyrazista. Co do "tatusia" się nie wypowiadam.

anusiakowna

Zdecydowanie Maggie. Katie była bardzo słaba w tej roli.

ocenił(a) film na 5
jacekkamieniecki

Też sądzę, że Maggie była znacznie lepsza. Anusiakowna ma rację, Katie brakuje tej wyrazistości, którą ma Maggie. Nawet kiedy jest, czy, jak mi się wydaje, próbuje być stanowcza, wciąż odbieram ją jako niewinne, bezbronne dziewczę, a nie kobietę z charakterem.

ocenił(a) film na 10
jacekkamieniecki

co Ty opowiadasz mannnn.. Wszyscy wiemy, że trafiła do obsady tylko dlatego, ze robiła laskę Cruzowi, a aktorka z niej żadna, piękność również, a tej jej głupkowate miny prosto z jeziora marzeń;/ na szczęście nie udało jej się spartolić tego filmu, ale śmiem twierdzić, że stanowi ona niestety jedyny mankament tego dzieła.

ocenił(a) film na 9
GreenLanterns

A ja śmiałem się na początku z Katie, ale jak zobaczyłem Maggie to padłem. Znaczy Maggie nie miała więcej do zagrania niż Katie, ale wygląda jak Basset + jak o nią się bili "chłopacy" Bale i Ekhart no bez przesady. Bogaci goście, którzy mają brzydką przyjaciółke w której się podkochują no to śmierdzi z daleka;D Nie jest brzydka w sumie jest specyficzna, ale poziom jej gry nie był wcale lepszy od Katie w Begins i myślę, że to po prostu kwestia scenariusza, bo osobiście dla mnie Maggie ma dużo większe umiejętności aktorskie, ale nie do takiej produkcji:)
Znaczy to trochę jak w filmie Ali G indahouse "Dajmy paszteta, to brzydkie dziewczyny przyjdą do kina, żeby się podbudować, że też mają szansę" :D Oczywiście żartuje, ale wg. mnie film był by 100% zajebistrzy i jeszcze bardziej genialny, gdyby grała tam: Mira Sorvino, Jennifer Connely, albo Amanda Peet albo Marisa Tomei. Wtedy powiedziałbym, że obsada i aktorstwo była perfekcyjna :D

ocenił(a) film na 10
Redgard

KATE KATE i jeszcze raz KATE najlepsza z najlepszych