PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Na początku zaznaczę, że film mi się podobał. Świetna gra aktorska, zwłaszcza Liam Neeson i Cillian Murphy. Film mroczniejszy klimatem od Mrocznego Rycerza. Niestety jest tu coś za co absolutnie nie mogę dać oceny wyższej niż 7 - działo mikrofalowe. Jest to czysta fikcja, w której nie ma za grosz realizmu. Generator, który by spowodował wyparowanie wody w kilka sekund musiałby mieć tak dużą moc, że z człowieka zostałaby skwarka - przecież w ludzkim organizmie też znajduje się woda. Już nie mówiąc o tym, że mikrofale odbijają się od metali. Mogli się bardziej postarać ze scenariuszem.

PS. Która ze scen wam podoba się najbardziej? Mi osobiście ta, w której wali się torowisko i pociąg wypada do budynku. Gdyby jeszcze pociąg przebił strop, zamiast się od niego odbić to byłoby to arcydzieło.

użytkownik usunięty
karolthas

Hehe. Ze scen, które oddalały ten film od miana arcydzieła najbardziej podobał mi się głos Batmana. Wszyscy się nabijają z tego warczenia a ja jak je słyszę to aż mnie ciarki przeszywają! Na minus oczywiście ta cała mikrofalówka, która usmażyć człowieka nie umie. Za mało czasu ekranowego dostał też Crane, który mógłby być głównym przeciwnikiem. Film dość pokraczny, ale ogólnie mi się podobał.

Mroczny Rycerz lepszy, co nie? ;o)

ocenił(a) film na 8

Mi też głos batmana się podobał. Nigdy bym się nie spodziewał, że Bale ma taki głos. Dziwi mnie też to że jak patrzę na Bale'a to wydaje mi się, że ma zbyt wąską twarz jak na batmana, a gdy ma maskę wszystko jest OK. Chyba mu wypychali te policzki.

Ba, jasne, że lepszy.

użytkownik usunięty
karolthas

Wszystkie sceny ze Scarecrowem