Mimo, że film widziałem już kawał czasu temu, to dziś postanowiłem do niego znowu przysiąść dzięki telewizji TVN. Zacznę od strony technicznej: Było niezłe HD(oczywiście TVN HD) i DD 5.1(lektor - i to marny), ale było. Biorąc pod uwagę fakt, że wydanie BluRay(nie mam, ale miałem pożyczone od znajomoego) samo w sobie nie jest imponujące, wiec to co pokazał dziś TVN oceniam na mocne 8.
No, ale wracając do filmu. Mnie się Bardzo Podobał. Bardzo fajnie opowiedziana historia, z kilkoma zwrotami akcji, fajnymi dialogiami, bardzo dobrymi efektami specjalnymi oraz muzyką i dźwiękiem. Aktorstwo też stoi na dość wysokim poziomie. Jeśli chodzi o mnie to 9/10 i bądź co bądź jednak bardziej podoba mi się ten Batman niż ten z 89'
Daje 8/10(troszke naciągane). Muzyka(James&Hans), aktorzy(ich gra), zdjęcia, klimat filmu + troche psychologii(podziękowania dla Reżysera) wszystko to składa na doprawdy bardzo dobry film akcji.
Niestety końcówka filmu(o tym w jaki sposób Liga chciała zniszczyć Gotham to było słabe)
Moim zdaniem niestety słaby - przekombinowany, strasznie dużo dłużyzn ... ale dużym plusem jest gra aktorska. Nie ma go co porównywać do wcześniejszych części bo tamte były bardziej komiksowe, natomiast nie dorasta do pięt Mrocznemu Rycerzowi ...
przekombinowany ?!!?!?! to chyba ostatnia rzecz jaką można wypomnieć temu filmowi, o ile w ogóle można coś takiego o nim powiedzieć. MASAKRA! Ludzie bez rozumu i pojęcia zakładają konta i wypisują głupoty że aż głowa boli. :|
DLon92, to już nikt nie ma prawa mieć własnej opini, która będzie inna niż twoja? Sorry, ale ton twojej wypowiedzi wskazuje w tym momencie jedną odpisującą w tym temacie osobę bez rozumu - ciebie. Jedyne co w tym momencie udowodniłeś, to swoją ignorancję (a co za tym idzie dziecinność) w stosunku do innych użytkowników na tej stronie.
Osobiście uwazam ze jest to najlepszy "Batman". nie bylem jakos specjalnie fanem starych czesci ale "Batman Poczatek" urzekł mnie swoja prostota. film trafia do widza bo mozna sie utozsamiac z glownym bohaterem. poza tym nie jest tak napchany efektami specjalnymi jak inne filmy o superbohaterach. rzadko kiedy tzw. "powrot do zrodel" przynosi tak dobry efekt jak w przypadku tego filmu. "Mroczny Rycerz" jest swietny ale tylko ze wzgledu na role Heatha Ledgera jako Jokera.