PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 367737
7,3 61 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Po dobrych Batmanach Burtona mieliśmy okazję ,, podziwiać świetne " dwie części Schumachera . A to co widzimy w ,, Batman Początek " C.Nolana to mistrzostwo. Ciekawa akcja i dobre aktorstwo . Nie można się zawieść na tym filmie .

luki159

dla mnie najlepszy batman

ocenił(a) film na 7
luki159

Christopher Nolan to zdecydowanie mistrz !

użytkownik usunięty
luki159

zgadzam się :) ale mam znajomych którzy wolą wersje Burtona ja ich osobiście nie znosze bo są za bardzo bajkowe... bardzo lubię filmy Ch.Nolana i jego niedocenionego brata.

użytkownik usunięty

Myślę, że każdy jeszcze za młodu jarał się Batmanami Burtona ale jeżeli spojrzeć na to teraz, traktuje jego Gacki bardziej jak bajki, zdecydowanie bardziej do gustu przypada mi wizja Nolana choć jakiś tam sentyment do tamtych Batmanów pozostał :)

użytkownik usunięty

ze mną tak nie było, nigdy nie kupowałam historyjki batmana, także wersje Schumachera nie przypadły mi do gustu :/ to Ch.Bale i Nolan dopiero mnie przekonali :)

użytkownik usunięty

Schumacher ? To co zrobił to nie Batmany a komedia :) Nolan wskrzesił Mrocznego Rycerza a Bale wykreował tą postać tak jak oczekiwałem, nie wiem czy jakikolwiek aktor odegra główną rolę lepiej niż Bale.

użytkownik usunięty

a to co schumacher zrobił z postacią Bane'a woła o pomstę do nieba! taki tępy półgłowek jadący na sterydach! <rzygam>

użytkownik usunięty

Ale to na szczęście już przeszłość. Nolan zrobił doskonałą trylogię i chyba już nikt nie zrealizuje historii Batmana lepiej.

ocenił(a) film na 10

zdecydowanie się zgadzam bale najlepszy batman jakiego widziałam a filmy burtona średnio mi sie podobały

luki159

Po świetnych Batmanach Burtona mieliśmy okazje podziwiać średnie dwie częśći Schumachera.

kondi143

Mroczny Rycerz - rewelacja.. ta część juz trochę słabsza

ocenił(a) film na 8
luki159

Jeśli chodzi o "Batmany" Nolana to najlepszy był zdecydowanie Mroczny Rycerz, głównie dzięki Ledgerowi - ukradł cały film. Potem ustawiłbym właśnie Początek - film trzyma się kupy, niewiele jest natrętnego moralizatorstwa, sporo humoru, przekonywujące efekty specjalne. Najsłabiej w tym gronie wygląda niestety ostatnia, najnowsza część. Stężenie patosu i fabularnych nielogiczności sięga momentami trudnego do zniesienia zenitu, fabuła też powtarza schematy z poprzednich części. Wiem, że to była ekranizacja komiksu, ale od takiego reżysera jak Nolan należy oczekiwać więcej.

ocenił(a) film na 9
luki159

Imo najlepszym Batmanem, co dla mnie oznacza najbardziej przypominający klimat z komiksów, jest właśnie batman początek. Potem zaczynam mieć wahania, z jednej strony TDK i TDKR to świetne filmy akcji z małą ambicją, a z drugiej są już bardzo mało Batmanowe.