Mam tez pytanie odnośnie BB. Czy Bruce po powrocie (tylko na ogłoszenie wyroku na oprawcy jego rodziców) wyjeżdża (prawdopodobnie statek) spowrotem do ligi cieni? Jest tam 7 lat, po czym wraca, czy to tylko retrospekcja? Bo jego przyjaciółka potem go pyta "Bruce, nie wiedziałam, że wróciłeś". Jest sceny gdy Falcone wyrzuca go z baru, że Bruce słyszy sygnał statku i biegnie w jego stronę.
To tylko retrospekcja. Dopiero po tej sytuacji Bruce Wayne rozpoczął swoją podróż po świecie w celu poznawania przestępców i dopiero po kilku latach Liga Cieni nawiązała z nim kontakt.
dzizas... co za pytanie...
Jak łatwo się domyślić najwczesniej chronologicznie są sceny gdzie Bruce jest dzieciakiem, potem sceny gdy Bruce chce zabić Chilla i gada z Falcone, potem więzienie, potem Liga Cieni, potem dopiero wraca na stałe i zostaje batmanem. Jak w tym się gubisz, to oglądając Prestiż cy Memento Nolana w ogóle już byś nie wiedzial o co biega :P
PS. Bruce jak już trafia do Ligi Cieni to tam po prostu jest i pierwszy i ostatni raz opuszcza ich kiedy niszczy ich kryjówkę...
Tak też myślałem, dziękuję za utwierdzenie mnie w słusnzym przekonaniu.
Nie mogę zapytać? Od razu z Waszej strony muszą wychodzić jakieś pochopne wnioski na mój temat? No tak, przecież tutaj to wielka elita i sami filmoznawcy oglądający ambitne kino. Rzygać mi się już chce od tego. A ty nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. To tyle.
A "memento" znam jak własną kieszeń.
Bunch, nie chodzi o to czy tu są sami filmoznawcy, jak to ująłeś, tylko o to, by oglądac filmy ze zrozumieniem... Po prostu trzeba myśleć czasem nad tym co się ogląda, dlatego nie wszyscy lubią filmy z retrospekcjami, bo się po prostu gubią.. :)
Ja lubię filmy z retrospekcjami. Ale tutaj chciałem się upewnić, bo Bruce również skądś wrócił 'nie psotawiłes na mnie krzyżyka?". Więc tylko ten fakt mnie troszke zmylił. Nie wiedziałem czy wraca pierwszy raz od Ligi Cieni czy może "po prostu skądś wraca" by później wyjechać i zaczyna się przygoda, że to tak ujmę.