Wreszcie doczekałem się filmu o batmanie w którym film nie jest zabawnym i bardzo dziecinnym filmem. I dobrze film o batmanie powinien wyglądać jak film thriller-sensacyjny. to nie bohater z komiksów żeby robić z niego film dla małych dzieci. Christopher nolan utworzył właśnie taki film i chwała mu za to, dlatego mroczny rycerz wraz z batman begins przynoszą zyski, i są wysoko w box ofice. mieszkam w małym miasteczku i z niecierpiętliwością czekam na mrocznego rycerza, i tak wiem że jest to film rewelacyjny z fantastycznie grający śp. Heath ledger role jokera. Polecam tą cześć, dla fanów kina filmów sensacyjnych
zgadzam się, nigdy nie przepadałam za filmami o Batmanie, właśnie przez te wcześniejsze filmy "Batman i Robin" itp., które były dziecinne i głupie, a po obejrzeniu "Mrocznego rycerza" bardzo polubiłam postać Batmana, jest tam przedstawiona tak jak powinna być, również miasto, otoczenie jest takie mroczne... i to jest to...
po tym filmie zebrałam się do obejrzenia "Batman - Początek", gdyż byłam ciekawa jak to wszystko się zaczęło i nie zawiodłam się, również ten film utrzymany jest na bardzo wysokim poziomie...