PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Oglądałem wczoraj na TVN batmana-początek,film był super,lepszy od spider-mana,x-menów i innych adaptacji komiksowych.W filmie można znaleźć podobienstwo do pierwszej części batmana od Tima Burtona.Film był dobry i warto go obejżeć.POLECAM!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
hmiak

mnie niezbyt podobał się ten film, ale oceniłam go na 8/10.

ocenił(a) film na 8
hmiak

Ja także oglądałem na TVN. Przed filmem miałem mieszane uczucia (pamiętając nieudolnego "Batmana i Robina" czy "Batman Forever") po filmie przekonałem się że nie było potrzeby. Film przewyższył nawet do tej pory najlepszego Batmana czyli jedynkę, co uważałem za niemożliwe. Triumf Nolana za kamerą i Bale'a w roli Człowieka- Nietoperza (pierwszy godny następca Michaela Keatone'a w tej samej roli). Także rola Gary'ego Oldmana w roli Gordona zachwyciła mnie. Film Świetny, choć to nie arcydzieło- 9/10. Oby tak dalej w "Mrocznym Rycerzu"!

VaDeR_ek

10/10. Najlepsza adaptacja komiksu. Kilka drobnych wpadek w montażu, oprócz tego fil jest znakomity. :)

użytkownik usunięty
Juby_

Jak dla mnie najlepszy film o superbohaterze! Rewelacyjna fabuła, fantastyczna gra aktorów, z niecierpliwością czekam na "Mrocznego rycerza", ciekaw jestem roli Heatha jako Jokera! Jeśli chodzi o adaptacje komiksowe to ustępuje tylko Sin City. Nolan stworzył film tak niesamowicie realistyczny i wspaniały, jestem jego fanem a, dla filmu 9.5/10

P.S. Tim Burton ze swoim marnym nietoperkiem, może się schować!

ocenił(a) film na 7

W pełni się z tobą zgadzam!!!!!!!!:):)A co do batmana Burtona to rzeczywiście nie był odjazdowy(czemu wszyscy chwalą role jokera,jak dla mnie nic specjalnego)