Byłem na nim dziś w Imaxie i muszę się zgodzić. To jeden z najlepszych filmów sezonu. Oczywiście, ten film nie jest dla tych, którzy oczekują festyniarskich dekoracji i Clooneya latającego pod sufitem.
Niezwykle klimatyczny nastrój oraz świetne zdjęcia i plastyka. Fabuła na poziomie, poprzetykana niewymuszonym humorem. Czyli to, co spodoba się fanom pierwszej (w kolejności kręcenia) części. Ale uprzedzam - to film dla tych, którzy kumają klimat. Tacy będą siedzieć z rozdziawionymi z wrażenia ustami.
A refleksje po obejrzeniu wersji imaxowej to temat na całą rozprawkę - kto może, niech idzie do imaxa. Niezapomniane przeżycie.
Cytuje: Fabuła na poziomie, poprzetykana niewymuszonym humorem
Proszę uzasadnij to faktami z filmu, będe wdzieczny!
Każdy ma prawo wypowiedzi!
A czy ja komuś bronię się wypowiadać?
Co do faktów: to tak jak zapytać się swojego partnera "za co mnie kochasz". Dla mnie fabuła była bardzo sprawnie upleciona i takie jest moje wrażenie. Nie karz mi podawać, w której minucie filmu dialog był tak dobry, że wyczerpywał znamiona fabuły na poziomie. Nie o to przecież chodzi.
Po prostu co niektórych komercha aż tak wyżarła mózg ze nie dostrzegają już tak dobrych filmów jak ten :P
Komercha, to znacyz, może podasz dokładne argumenty i przytoczysz fakty zamiast obrażać kogoś kog nie znasz?
Nie przytaczasz faktów, obrażasz - po rozmowie, świadczy to o Tobie i Twojej mentalności.
ho ho ho, jak tu się bojowo zrobiło :) wszyscy się napuszyliście w kolorowe piórka barw wojennych :P ten wytyka temu, tamten atakuje tego za obrażanie tego pierwszego :P a co to ma z samym filmem wspulnego ?
Za to ty jesteś jedwabiście, ziomalsko odjechany :-/
Czemu całe społeczeństwo polskie zchodzi na psy to dego stopnia, że polski "hip-hop" robi z nas wszytkich takich blokersów i uzywamy takiego dennego słownictwa?! Nie lepiej jest użyć słowa "Extra", "Super" czy nawet "Fajny"??!!
Wyczepisty- czepia się czegoś? a moze się czegoś 'wyczepia'?? ;)
Zawalisty- zawala się, tak?!
Piszmy normalnie! Posłuchajcie sobie może Paktofoniki, Kalibra 44, a nie tych swoich doniów, mezów, ascetoholixów, OSTRych itp. Pewnie "pawelos" nie wie co to Paktofonika i Kaliber, no bo po co słuchać klasyki hip-hopu skoro mozna od razu posłuchać hiphopolo. To tak jakby słuchać 50 Centa (jeszcze gorsze dno niż nwet Doniu itd) i nie wiedząc kto to jest 2PAC i Notorius B.I.G.. Nie dajmy się skomercjalizować. Zapraszam na wpisanie się na mój blog poruszający ten temat http://www.filmweb.pl/Polski,,hip-,hop,,tzn,Hiphopolo,%3A%29,temat,Topic,id=3324 80 [www.filmweb.pl/Polski,, ...]
Święta racja.
Jednak tutaj język administracyjny jest przyjęty za obowiązek, a nie podwórkowe laikowanie.
Co do tego, że ten fil jest "Wyczepisty", potwierdź to jak wysuwasz teze.
chyba już setny raz każesz coś potwierdzać.Potwierdź mi że nie urwałeś s ie z choinki,potwietdź mi że nie jesteś uprzedzony do tego filmu .Pokaż co ci se nie podobało.Jak ładnie ktoś powiedział nie strosz piórek.Język administracyjny NIE jest tu obowiązkiem.Obowiązuje tu język normalny czyli taki którym posługują sie wszyscy.Ja ,mój wujek, moja mamusia,pani z wiadomości i setki innych.Jak by każdy gadał jak Miodek(respect) to by zgłupieć można