PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Kogo widzicie w tej roli?
Na razie głównymi kandydatami są: Sean Penn, Mark Hammill, Paul Bettany i Michael Keaton(!!!)...
Z tych wszystkich najbardziej podoba mi się Penn, ale chciałbym zobaczyć jakby zagrał Keaton (pewnie grałby podobnie jak w soku z żuka)!
A wy którego z nich widzicie w tej roli? A może kogoś zupełnie innego?

ocenił(a) film na 9
guziol99

Całkowicie siez tobą zgadzam, ze Michael Keaton w roli Jokera to było by coś niesamowitego i to dla mnie byłoby najlepsze wyjście. Co do Sean Penn'a to faktycznie ma on podobną fizys, ale jakoś nie wydaje mi się żeby "potrafił" zagrać Jokera, choć biorąc pod uwagę jego umiejętnosci aktorsie, mógłby pozytywnie zaskoczyć tą rolą. Ja osbiście dodałbym jeszcze kandydatury: Benicio Del Toro, Tim Roth i Edward Northon, ale tak na prawdę najlepszy byłby, nomen omen,... Christian Bale. :]

ocenił(a) film na 9
patrick_bateman

Cofam moje kandydatuty(poza Keaton'em) na rzecz jednej: JOHNNY DEPP (przypomniałem sobie o nim jak zobaczyłem mojego awatara :D)

ocenił(a) film na 9
guziol99

Edward Northon - jedyny aktor który może dorównać Jokerowi Nicholson'a :-)

guziol99

odrzucające kolejne za i przeciw, odrzucając świetnych mimo wszystko aktorów, typu Penn, Norton, zgodzę się z jednym: z Michaelem Keatonem
jego kandydatura ma najwięcej plusów
Keaton swego czasu zagrał już pare ról przestępców z zajobem, chociażby jego role w: "W akcie desperacji" czy "Pacific Heights", które dają niejakie pojęcie że byłby dobry jako Jocker, poza tym wspomniany "Sok z żuka" też świetny przykład
no a przede wszystkim smaczek dla wszystkich fanów... aktor grający najpierw Batmana, grałby głównego przeciwnika Batmana!
No i w końcu przeciwnikiem jego Batmana był właśnie Jocker

Dead_Joe

oj Keton dla mnie odpada juz jako batman srednio mi sie podobal mimo ze aktorem jest swietnym. Ale ja jednak patrze na jokera z komiksu i ten aktor wogole go nie przypomina.Peen byl by niezly - Nortona bardzo podziwiam jako aktora ale tez nie jestem przekonbany co do tego czy jokerem byl by idealnym - tak naprawde to wole poczekac moze Nolan nas zaskoczy jakas nowa gwiazdka :) ale znajac tego rezysera to jestem prawie pewien ze sie nie zawiode

Niput

Liam Nesson- może to by była fajna "zaczepka"? Kto wie, kim będzie Joker?

ocenił(a) film na 9
Brownie

Nie pamiętam gdzie (może nawet na filmwebie :]), przeczytałem ostatnio, że Jokera zagra najprawdopodobniej... Michael Keaton, dla mnie bomba :D

ocenił(a) film na 6
patrick_bateman

Z tym Keatonem to aaaaaaaabsolllluuuutnie zaaaaaajebisty pomysł.

ocenił(a) film na 10
guziol99

Sprawdziłem! Faworytami są Sam Rockwell, Lachy Hulme i Paul Bettany. Bettany jakoś mi tu nie pasuje, Hulme ma coś psychicznego w swoich oczach (duży plus), ale nigdy nie widzialem go w zadnym filmie, zaś Rockwell grał już psycholi i dobrze mu to wychodziło...
A propo okazuje się, że Joker w kontynuacji BB będzie zupełnie inny niż u Burtona. Ma wyglądać tak jak w komiksie, ma być mroczniejszy, bardziej psychiczny i sadystyczny. Nie będzie w ogóle zabawny (ale za takiego się będzie uważał). Nolan zapowiada, że będzie to najmroczniejsza i najpodlejsza ze wszystkich kreatur w historii kina. Bardzo mi się taki pomysł podoba!!
Drugim szwarccharakterem będzie Pingwin. Pan Cobblepott będzie tym razem rosyjskim dostawcą broni. Ciekawy pomysł, ale chyba jednak wolę Dannego De Vito w "Powrocie Batmana"...

ocenił(a) film na 7
guziol99

Mike Keaton? Byłoby jak najbardziej super!!! Mark Hamill na razie "grał" Jokera w dodatku specjalnym, który znalazł się na specjalnym DVD z "Batmana". Jest to właściwie pokaz storyboardów ze sceny, która nie pojawiła się w filmie, ale Hammill świetnie użyczył Jokerowi głos. Jeśli ktoś nie widział, polecam. Natomiast moim typem jest jeden z kandydatów, który miał zagrać Jokera w 1989 roku- Tim Curry.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Tender_L

Crispin Glover, Mark Hamill, Lachy Hulme, Sean Penn- to według oficjalnej strony osoby mogące zagrać Jokera

ocenił(a) film na 10
Pan_Qrczak

Glover mówił, ze nie jest zainteresowany rolą Jokera. Szkoda, bo wygląda super, a co dopiero Joker!!!

ocenił(a) film na 9
P_L_

dla mnie chyba najlepiej wyglada na Jokera Lachy Hulme ale tak tylko sobie mysle:)

ocenił(a) film na 9
Sammy_Jankis

chociaz Christopher Eccleston na tej stronce-http://www.jokeronfilm .com/candidates1.html prezentuje sie co najmniej dobrze ..

ocenił(a) film na 10
Sammy_Jankis

michael keaton lub tim roth :-) to najlepsi kandydaci.