PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369314
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

wierniejszy komiksowi (smierć rodziców), ale przez to bardziej odbiega od jedynki. trochę szkoda, że nie pokuszono się o jaką taką ciągłość. film nienajgorszy, tym bardziej,że po 3 i 4 (jedne z najwiekszych niewypałów, w kategorii sequeli, w historii kina) następnej części raczej nikt juz chyba się nie spodziewał. Troche za dużo pseudo-intelektualnej gadki o starchu an poczatku filmu, ale i tak nie był nudny. Film broni się w szczegółnośći rewelacyjną obsadą - Oldman jak zawsze świetny. jak dla mnei 7/10

ocenił(a) film na 9
Godsmak

Następny ... Batman-Początek nie ma nic wspólnego z Batmanami Burtona i Schumachera. Jest to nowa seria stworzona przez Nolana :)

ocenił(a) film na 7
Master

ok, tyle to i ja wyczytalem. ale wiekszosc osob traktuje ten film jak prequel batmana. nawet ja ogladalem ten film, w pzrekonaniu,ze to ciagłośc serii, dopiero pozniej wyczytalem ze sie mylilem, chociaż przyznam - wolalbym traktowac ten film w kategoriach prequela. bo czyz potrzebna nam nowa seria filmowa batmana? napewno na "batman poczatek" nie poprzestana producenci. znowu jeden, dwa odcinki dobre a reszta mierna? jak dla mnie, legendy nie nalezy poprawiac, a tym dla mnie jest batman burtona. powinni sie zabrac za inne komiksy a poczciwego batmana zostawic w spokoju. z braku pomyslow co troche na nowe wersje starych filmow mozna napotkac. ehh, efekty komputerowe to nie wszystko, liczy sie klimat.......