PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 368 tys. ocen
7,6 10 1 368433
7,4 72 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

w piątek na TVN o 20, a niedługo ma być chyba Mroczny Rycerz. W końcu obejrzę :d

ocenił(a) film na 9
extranick

Już był kiedyś. Poza tym oglądanie takiego filmu z 20 min reklamami to żadna przyjemność.

użytkownik usunięty
extranick

Lektor w przypadku Batmana psuje cały efekt. Mroczny Rycerz będzie we wrześniu o ile się nie mylę ale oglądanie tego filmu z długimi reklamami mija się z celem.

ocenił(a) film na 8

Jak sie nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma ;)

ocenił(a) film na 10

Równie dobrze moznamiec dekoder z nagrywarka i sobie film nagrac i w sobote obejrzec przewijajac reklamy, a jesli sie nie ma to nie przesadzalbym ze tak bardzo reklamy psuja film. Wiadomo troche mecza nieraz mozna przy nich usnac, ale jak chce sie obejrzec to da sie rade :)

ocenił(a) film na 9
eZio89

Akurat dla mnie reklamy czasem są przydatne mogę isc sie umyc albo zrobić sobie kolacje :p

ocenił(a) film na 10
jajko113

No wlasnie to tez jest przydatna sprawa. Tak naprawde jedyna rzecz która jest zła to to że sa za czesto i sa za długie.

ocenił(a) film na 7
eZio89

a ja se nagrałem na dysk twardy

użytkownik usunięty
extranick

Ja najpierw zobaczyłem połowę Mrocznego rycerza. Wyłączyłem bo nie wiedziałem o co tam chodziło. Teraz się okazuje, że była jeszcze wcześniejsza część. Musze zobaczyć jutro "jedynkę".

użytkownik usunięty

Koniecznie ! W końcu to trylogia.

ocenił(a) film na 9

Najpierw obejrzyj część 1, dopiero później włącz Mrocznego Rycerza. ;)) Myślę, że jak obejrzysz Batman - Begins to od razu włączysz kolejną część, bo się wciągniesz ;)) Napisz później swoje wrażenia jak obejrzysz 1 ;DD

ocenił(a) film na 9
extranick

Oglądam ! Koniecznie ;)) Muszę się zaopatrzeć na jutro w jakieś przekąski, żeby na reklamach nie usnąć ;DD

ocenił(a) film na 10
extranick

Ja napewno obejrze. Reklamy mi niestraszne :)

ocenił(a) film na 8
dovio

Też obejrzę :)

grand19_19

I ja również :D Niedawno oglądałem Mrocznego Rycerza z napisami. Czytanie tak dużej ilości dialogów przez 2 i pół godziny nie należy do łatwych wyzwań i przez to czasami gubiłem się w tej całej jakby nie patrzeć dosyć zakręconej akcji. Ale wytrwałem. Podobał mi się a dziś trzeba obowiązkowo obejrzeć początki nietoperka :P

ocenił(a) film na 7
lasyk

Muszę cię zmartwić, ale czytanie jedną z podstawowych nabytych zdolności i, uwierz, 2,5 h czytania, to wcale nie tak dużo. :)

extranick

Bez sensu takie oglądanie. Co chwila tylko 10 minutowe reklamy :(

ocenił(a) film na 8
reroute

Film się wydłużył o 40 minut
Normalnie trwa 140 minut w gazecie jest 180 minut

użytkownik usunięty
giovanni50

skończył się jakieś 15 minut wcześniej niż zapowiadali w gazecie

ocenił(a) film na 8

Też się zdziwiłem

ocenił(a) film na 8
giovanni50

Czyli co? Było kupe reklam i skończył się 15 min przed czasem? Powycinali coś? Bo przez debilne tlumaczenie nie doobejrzałem do końca.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

To bardzo prawdopodobne
Kiedys Polsat drastycznie skrócił Speed
Po wybuchu samolotu pokazały się napisy końcowe

ocenił(a) film na 8
extranick

Też się szykuję na seans.

ocenił(a) film na 7
extranick

Aż wstyd się przyznać, ale chyba nigdy nie oglądałam Batmana. Muszę wyrobić się ze wszystkim do 20 i nadrobić zaległości.

ocenił(a) film na 7
extranick

Zamierzam dziś oglądać , chociaż trochę się boje czy wytrwam bo nie mogę znieść Katie Holmes. Widziałam 2 części więc pora w końcu obejrzeć pierwszą.

ocenił(a) film na 9
juliaxd

Całkiem przyjemnie ogląda się ją na ekranie. Wręcz denerwowała mnie zmiana aktorki w "Mrocznym Rycerzu", a zaznaczę, że za Katie nigdy specjalnie nie przepadałam.

użytkownik usunięty
Cleaa

Katie wypadła nieźle, jedynie w pewnej scenie jej wyraz twarzy pozostawiał wiele do życzenia ale poza tym jest całkiem spoko.

użytkownik usunięty
extranick

Jeszcze tylko 30 minut i zobaczymy początek legendy ! :)

ocenił(a) film na 9

Troche mnie lektor wkurza bo troche przekręca szkoda że nie można go wyłączyc

użytkownik usunięty
jajko113

Fakt, dlatego tylko rzucam okiem co jakiś czas na ekran bo na szczęście kilka razy już oglądałem. Tłumaczenie na razie złe nie jest ale w pewnych kwestiach nie pasuje.

ocenił(a) film na 9

Ciekaw jestem jak wypadnie lektor w Mrocznym Rycerzu aż sie boje

użytkownik usunięty
jajko113

Kiedyś oglądałem MR na TVN, lektor był ten sam i tłumaczenie na podobnym poziomie.

ocenił(a) film na 9

Zobaczymy póki co reklama.......

ocenił(a) film na 10
jajko113

no tez ogladalm, nigdy nie widzialam tych filmow :p ale nadrobie ;p narazie zle nie jest..
a co do reklam, to norma i nie wiem w czym tutaj sie dziwicie

elciasek4

Oglądam ..chociaż ..reklamy już mnie irytują ;)

użytkownik usunięty
Norven

Warto wytrwać, jest to początek wspaniałej trylogii.

ocenił(a) film na 8

mógłbyś mi streścić ostatnie 10 min bo musiałem wyjść na chwilę

użytkownik usunięty
extranick

Regularnie nie oglądam bo już ponad 5 razy film widziałem ale na razie wszystko opiera się o przygotowywanie sprzętu itp. teraz zaczyna się już jazda.

ocenił(a) film na 8

a kim jest ten gość, co gra go Freeman ?

użytkownik usunięty
extranick

Lucius Fox, pracuje w WE, w "zbrojowni" ( nie pamiętam konkretnie nazwy ) gdzie znajduje się cały sprzęt z którego korzysta Bruce/Batman.

ocenił(a) film na 9
Norven

To dopiero ''początek''

Mroczny Rycerz leciał na tvn? Ten z Leadgerem jako joker?

użytkownik usunięty
silverlp1

Tak, dawno. Teraz będzie chyba we wrześniu.

o_o` Toś mnie teraz zszokował. Czaje się na ten film i czaję, a on pod nosem hehehe

użytkownik usunięty
silverlp1

Jeżeli ostatnią część również zamierzasz obejrzeć w TV to poczekasz z 4 - 5 lat :)

ocenił(a) film na 8
silverlp1

też się zdziwiłem :), myślałem, że we wrześniu będzie po raz pierwszy

ocenił(a) film na 8
jajko113

Da się na TVN(cyfrowo) pościli go z dwiema ścieżkami dźwiękowymi + polskie napisy do wyboru.

ocenił(a) film na 7
extranick

obejrzałem pół godziny i dalej mi się nie chcę,nie lubię siedzieć przed tv 3 godziny pod rząd,wole w coś sobie pograć :P

edit:dodam że nie lubię batmana bo nie ma supermocy haha

ocenił(a) film na 8
kamil665544

Też zazwyczaj nie lubię, ale niektóre filmy potrafią tak wciągnąć, że się żałuje, że nie trwają dłużej (Władca pierścieni, Zielona mila)

ocenił(a) film na 7
kamil665544

Też nie przepadam za postacią Batmana (ogólnie nie jestem fanem superbohaterów) ,ale ten film naprawdę warto obejrzeć.

extranick

chyba z czworologi