PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

nie!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4

Nie podobał mi się w ogóle,ciągnał się,a motyw ze wschodnia sztuką walki to juz przesada.Co to film o samurajach??? Poza tym nie wiem czemu ten film rzekomo nazwany został początkiem,przecież zdecydowanie odbiega od wcześniejszych (dalszych) części filmu!!!! To całkiem odrębna część,no i niestety zabrakło w nim tego batmana,za mało akcji z jego strony. Niestety wolę Michaela Keatona,a ten film mnie nie przekonuje. KLAPA!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Erna_Shorter

nazwano początkiem bo to początek Batmana, a nie początek do tych starszych filmów. ewentualnie początek nowej serii.
A prawdziwego batmana było tu więcej niż kiedyklwiek przedtem - w filmach Burtona pierwsze skrzypce grały czarne charaktery, w filmach Schumachera Batman stał się kpiną z samego siebie (szczególnie w B&R) - dopiero tutaj jest taki jaki być powinien, każdy kto czytal komiksy powinien to bez trudu dostrzec.

Erna_Shorter

Przeczytaj komiksy, potem sie wypowiadaj. Wszyscy wczensiejsi tworcy filmowi dosc luzno do nich podeszli. Batman dwukrotnie szkolil sie uzywajac metod ninja (za drugim razem po zlamaniu kregoslupa).

ocenił(a) film na 8
Erna_Shorter

co ja się będę uzewnętrzniał, to jest najlepszy film z BATMANEM ze wszystkich jakie powstały, koniec kropka