PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

ten film to swoisty rekordzista ,jego twórcy mają zaszczyt pochwalić się wydaniem najdłóżsego zwiastuna filmu w historii kina ... trzeba być naspidowanym zeby łyknąć taką ciuchcię
! toz to zasuwa do przodu jak ruski czołg !!nie odnalazłem w fimie żadnego ujęcia które by trwało dłużej niż dwie sekundy (dokumentnie) dokładnie tak jak w zwiastunie ,brakowało tylko smóg ognia z napisami i tego charakterystyczngo głosu previus mana wypowiadojącego magiczne słowa klucze pomiędzy kolejnymi 2-sekundowymi ujęciami(Bwhuuu "ODWAGA"bwhuuuu bale schodzi do jaskini bwhuuuu
'TAJEMNICA"bwhuuuu nagle ni stad ni zowad wyskakuje Morgan F. bwhuuu"ZEMSTA"bwhuuuu i tak przez ponad dwie meczące godziny...)cholera , co ujęcie to jakas znana mordeczka i to nie byle jaka , wszyscy ci aktorzy mają na swoim koncie takie perełki..... no bo w końcu nie często widuje sie w jednym filmie american psycho , draculę , ostatniego androida Roya Battyiego , Oskara Schindlera, Dr Henry Jekylla/Mr. Edwarda Hyde'a Detektywa Williama Somerset'a....a kreacja
Cilliana Murphyiego to poprostu masakrująca porażka:neurotyczny dzieciak z przefarbowanymi na czarno włoskami brakowało mu tylo grzechotki i smoczka i byłby nowy przeciwnik Bat-chłopka : Killer Bobas....

ocenił(a) film na 9
tony_williams

Dokładnie.Już wypowiadałem się na ten temat kiedyś.Tak fatalnego,męczącego montażu dawno nie widziałem.Sceny walk pokazane tak że nic nie widać na ekranie.Reżyser młody,słaaabiutki,który chyba nie ma pojęcia jak zaprezentować psychologię postaci na ekranie kina.Sin city to cudo przy nim.

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

czlowieku widziałes kiedys "Memento" ????..jezeli piszesz ,ze Nolan jest słabiutki to jestes poprostu PACANEM!!!!

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

Macie gówno w głowach i jesteście pojebani. Kiepski montaż? Jasneeee.Montaż jest niczego sobie, a flegmatycy do piachu.Bez ściemniania już...Film jest spoko i polecam go każdemu, bo to fajny film jest pom-pom-pom...

ocenił(a) film na 10
tony_williams

MONTAŻ jest SUPER! Cóż, oczywiście niektórzy mogą nienadążać... I oczy słabiutkie pewnie mają... mrugają za często;) Polecam coś wolniejszego....Jakąś telenowele brazylijską czy cóś....