Bylem na nim w kinie jakis czas temu i liczylem na dobre oraz rzecz jasna widowiskowe kino. Nie jestem jakims zagorzalym fanem Batmana (tych pierwszych czesci) , ale nie ukrywam , ze bardzo go lubie i jest filmem inteligentym, i oryginalny : ) Ale wrocmy do filmu Nolana.. Kompletnie nie przypadl mi , ale podejrzewam , ze to nie jest sprawa gustu.. Obraz ten jest potwornie dlugi (co moze byc plusem , mylse w tym momencie o Wladcy Pierscien - film doskonaly , nie nudzi, a jest arcydzielem) , a co najgorsze powtornie nudny! Zastanawialem sie czy nie wyjsc z kina.. Watek z tym mentorem kojarzy mi sie z filmem Karate Kid.. Sceny walki byly tak efektowne , ze ogladalem je tak jak reklame oleju.. Film mial ogromny budzet i te efekty specjalne mialy robic na mnie wrazenie (no by byly jednak bardzo widowiskowe, zrobione z rozmachem), ale nie przemawialy do mnie.. Film jest namieszany i trudno mi sie go oglada i nie sprawia mi to przyjemnosci.. Watek 'stracha na wroble' jak dla mnie kompletny niewypal.. Co do 'zabawek' Batmana oraz jego bryki - dobra wszystko fajnie , ladnie zrobione, ale jednak w zasadzie to widzialem w poprzednich czesciach wiec.. (no ale moze sie juz troche czepiam...) Co do gry aktorskiej w zasadzie nic nie mam oprocz odtworcy roli Batmana - moim zdaniem nie nadaje sie do tej roli i wkurza mnie ten jego 'szept' .. grr dobrze to sparodiowali w 'totalnym kataklizmie' : )
Podsumowujac nie mam pojecia czemu sie potornie jaracie tym filmie! Doslownie szal totalny , ale zastanawiam sie dlaczego! Zdjecia ok widowiskowe , ale musi byc cos jeszcze oprocz tylko dobrych zdjec.. Film jest potwornie nudny, co jest jego najwieksza wada.. Film ma sprawiac frajde, a tu meczy i mysli sie co bedziemy robic po zakonczonym seansie.. Jeszcze raz odradzam zobaczenia obrazu Christopera Nolana, film zostal za bardzo przereklamowany i bazuje na fantastycznych poprzednich czesciach!
Gora 2\10 !
Masz zdecydowanie racje co do tego filmu. Chciałabym jednakże rozwinąć bardziej wątek postaci Stracha na wróble w tym filmie. Jednym z wielu szczegółów kreacji Batmana, jest, iż ma nieprzeciętnych i dość zmyśnych przeciwników, który znacznie ubarwaniają tę historię. Oglądałam kiedyś kreskówkę Batman i doskonale pamiętam Stracha na wróble, który miał swoje własne fanatyczne fantazje i był zdecydowanie nieprzeciętną postacią, której Batman nie do końca mógł pojąć, a który tak naprawdę zszedł na zbrodniczą ścieżkę, z powodu wydalenia go z instytutu, gdzie przeprowadzał badania na temat strachu. Był niedocenionym profesorem, dlatego postanowił się zemścić W ekranizacji Nolana natomiast widzimy szlonego doktorka, który pomaga sekretnej organizaji zniszczyć miasto. Tak naprawdę nie znamy jego motywów, wogóle nic o nim nie wiemy, a przecież to w ogryginale Jonathan Crane wynalazł substancje wywołujące halucynajce, które prowadziły do ludzkich koszmarów. Tutaj jest on tylko marionetką w rękach Ra's al Ghula.
Wogóle fabuła całego filmu jest kompletnie pozbawiona sensu. Co innego w Mrocznym Rycerzu, ten film zupełnie odpbiega od swojego poprzednika. Miejmy nadzieję, że następna część Batmana będzie bardzie w stylu Mrocznego Rycerza, niż Batmana Początek ;)
Gratuluje założycielowi tematu. :P
Od razu radzę nie pisać tu postów, bo albo to jest prowokacja, albo koleś jest po prostu fanem Burtona i wkurwia go to, że ten film przebił starsze wersje. = TROLL
Skąd to wiem:
Po pierwsze - w kinach ten film był puszczany w Polsce może do końca października 2005 roku, więc po 4 latach dużo byś z niego nie pamiętał, a tym bardziej po takim czasie byś nie wystawiał oceny.
Po drugie - po tym jak koleś zjechał "Batmana - Początek" wystawił po 10/10 obydwóm Batmanom Burtona. = nice Troll.
I po trzecie to dzieciak, który ocenia inteligentne kino akcji jakim jest "Batman - Początek" na 2/10, a najnowszą część Harry'ego Pottera na 7/10.
Totalny ŻAL. :P
Juz sie tlumacze :)
na filmie w kinie naprawde bylem i nie przyszlo Ci do glowy, ze moglem go pozniej zobaczyc w telewizji i odswiezyc go sobie?
Co do wystawienia dwoch 10, poprostu wczesniej zapomnialem wystawic te oceny - co w tym dziwnego?
I porsze Cie nie rozsmieszaj mnie mowiac , ze to jest inetligentne kino akcji.. ludzie to dopiero 'zal' , ze Cie zacytuje.
A co do Harryego to zauwaz, ze srednia tego filmu jest ponad 7 wiec? Zreszta wiem, ze ten film nie jest bardzo dobry , ale mam do niego sentyment - uwielbiam ksiazke :)
I ostanie blagam przestan pisac troll xD !
Prowokacja... też mi coś, phiiii. Jedymym prowokatorem jesteś TY drogi Juby_101. Nie wiesz, że istnieje coś takiego jak wolnoś słowa i wypowiedzi, ale chyba jeszcze tego nie pojąłeś...
Widać twój iloraz inteligencji jest na tyle niski, że nawet nie znacz znaczenia słowa "prowokacja". Wszystko wskazywało na to, że to jest prowokacja, choć koleś nawet wiarygodnie się tłumaczy. Choć ja nie rozumiem, jak można oceniać ten film poniżej sześciu. :P
oh juby juby! xD ja nie prowokant, spokojny mlody czlowiek z ambicjami! xD (jaka reklama siebie :D)
Za to Twój iloraz inteligencji jest niższy niż IQ mrówki... A jeśli naprawdę myślisz, że ten film zasługuje na coś powyżej 6, to rzeczywiście jesteś nędznym widzem, którego łatwo zadowolić byłe shitem, równie dobrze idź sobie pooglądać "Gumisie", są na tym samym poziomie intelektualnym co Ty.
Wiesz co C horrowity, lubię cię. Nikogo nie obrażasz i mimo, że nie lubisz tego filmu, który jest jednym z moich ulubionych, zapraszam do swoich znajomych. ;)
A z tobą lewitujacy_szatanie nie zamierzam kontynuować rozmowy. Nie masz żadnych podstaw, po moich postach mnie obrażać (bo ja ciebie nie obraziłem, tylko zasugerowałem nie umiejętność rozumienia polskich słów), a to, że miałeś ideologiczne wyobrażenie wrogów Batmana i cię rozczarowali to twój problem. Dla mnie film jest rewelacyjny, i chyba nie tylko dla mnie, bo na IMDb.com jest na 107 miejscu w rankingu.
Brawo Juby za twój pierwszy post, doskonale wypunktowałeś trolla^^
Ludzie, to jest dobry film 6-7 mu się należy, dobrze przedstawia komiks, dużo motywów z Roku Pierwszego. Poza tym dużo się dzieje, wydaje mi się, że to najlepszy filmowy Origin jaki widziałem. Pół filmu o batmanie bez batmana, aż 2 flagowych przeciwników, myślę, że nie ma powodów do narzekania
Co do Scarecrowa zgadzam się, jest to jeden z moich ulubionych przeciwników gacka. Tylko, że do świata Nolana oryginał by nie pasował, dali przystojnego (aż za bardzo) gostka co dopiero oszalał na koniec filmu. Oryginał bardziej by pasował do wariacji Burtona (zawsze żałowałem, że go nie dał, zamiast pingwina). Starszy, wychudzony, zaniedbany mol książkowy, jakim był w komiksie Crane budził strach już samym naturalnym wyglądem.
Film jednak uważam za dobry, i skończcie sobie nim mordę wycierać.
Jak dla mnie ... ... to film świetny, napewno bije wszystkie pozostałe części "starszych" batmanków. zupełnie nowe spojrzenie na całego Batmana daje ten film, chociaż czegoś mi zabrakło, może za mało rozwinięty wątek stracha ale klimat i sam batman jak najbardziej na gut poziomie:) oczywiście The dark knight rządzi!!! A co do kolejnej części to lepsza nie powstanie.. Ave Heath Ledger!!!
Jak dla mnie ... ... to film świetny, napewno bije wszystkie pozostałe części "starszych" batmanków. zupełnie nowe spojrzenie na całego Batmana daje ten film, chociaż czegoś mi zabrakło, może za mało rozwinięty wątek stracha ale klimat i sam batman jak najbardziej na gut poziomie:) oczywiście The dark knight rządzi!!! A co do kolejnej części to lepsza nie powstanie.. Ave Heath Ledger!!! PS. Wesoło tu widze :D
Kompletnie mi się ten film nie spodobał, ale podejrzewam , ze to nie jest sprawa gustu, prawdopodobnie jestem na niego trochę zbyt tępy.. Obraz ten jest potwornie dlugi, nie to co Piła V , a co najgorsze powtornie nudny, za duzo w nim dialoguF, za mało sie szczelajom i goniom!!! Zastanawialem sie czy nie wyjsc z kina.. Film mial ogromny budzet i te efekty specjalne mialy robic na mnie wrazenie (no by byly jednak bardzo widowiskowe, zrobione z rozmachem), ale nie przemawialy do mnie, za mało kolorkóf, nie ma też fcale hÓmoru takiego jak w Strasznym Filmie 4 co również jest sporą wadą.. Film jest namieszany i trudno mi sie go oglada i nie sprawia mi to przyjemnosci - no bo jak ma sprawiać jak za cholerę nic nie rozumiem..
Podsumowujac nie mam pojecia czemu sie jaracie tym filmie! Doslownie szal totalny , ale zastanawiam sie dlaczego! Zdjecia ok widowiskowe , ale musi byc cos jeszcze oprocz tylko dobrych zdjec.. Film jest potwornie nudny, co jest jego najwieksza wadą! Film ma sprawiac frajde, a tu meczy bo są jakieś przeskoki czasowe i po każdym znich trzeba sie 10 minut zastanawiać o co chodzi... Jeszcze raz odradzam zobaczenia obrazu Christopera Nolana, film zostal za bardzo przereklamowany i bazuje na fantastycznych poprzednich czesciach takich jak Batman i Robin!
;)