PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

wersja 120 min.

ocenił(a) film na 8

oglądalam dzisiaj nie dubbingowaną wersję rosyjską i brakuje kilku scen, które na pewno były w wersji wyświetlanej w polskich kinach. Nie wiem czy ktoś powycinał sobie pewne fragmenty, czy tak ma być, ale w efekcie film jest niekonsekwentny, np. nie ma sceny spotkania Bruce'a i Rachel w restauracji, kiedy mówi ona do niego, że "nieważne kim się jest naprawdę, ważne co się robi" jakoś tak, a później gdy Rachel pyta Batmana kim jesteś on cytuje jej słowa. Podobnie z Crane'm. Kiedy otruwa on Rachel mówi że przybył Batman, a w tej wersji Batman ujawnił się pierwszy raz dopiero wtedy. Podczas przyjęcia u Wayne'a Ra's i jego ludzie podpalają dom a Bruce leży pod jakąś belką. Kiedy przychodzi Alfred z pomocą mówi do niego "po co te wszystkie pompki, skoro nie może pan podnieść jednej belki", a w tej wersji nie było ŻADNEJ sceny, w której Bruce ćwiczy, chociaż w kinie ją oglądałam. To wszystko bez sensu :/ Ale nic dziwnego, że tylu scen brakuje, skoro ta wersja jest o jakieś 20 min, krótsza od oryginalnej. Dziwne, że są do niej napisy :/

ocenił(a) film na 9
Medea_2

Ja miałem dokładnie to samo. Najpierw oglądałem tą wersję normalną, czyli dłuższą pożyczoną od kolegi, a na płytach u siebie mam tą krótszą, gdzie brakuje kilku scen. Może nawet więcej niz kilku. Masakra!

Medea_2

Ja z kolei obejrzalem najpierw ta wersje rosyjska i od razu zajarzylem,ze cos jest nie tak.bo w trailerze widzialem sceny,ktorych w filmie nie bylo. Wyszlo mi na to,ze brakowalo ok. pol godziny filmu.

użytkownik usunięty
Medea_2

Tak to już jest jak się ściąga jakieś kiepskiej jakości wersje z netu zanim film wyjdzie na DVD.

Medea_2

Ja mam wersje w języku Francuskim i trwa ona 2:20:01 (cfaniak)

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na mój blog :)