Dubbing [*]
W ogóle jestem ciekawy, po co w tym filmie dubbing. Ja wiem, że filmy Marvela go mają, ale BvS ma chyba nieco wyższą kategorię wiekową niż Avengersi czy Iron Many.
Bvs ma PG-13. Ale w telewizji puściłbym go od lat 14 w górę.
Głupota robić dubbing w filmach z Batkiem i Supsem. Tylko w animacjach, a one same(animacje z dc comics, z pg-13) nie mają dubbingu.
Znam twój ból [*] Byłem 3 Kwietnia na dubbingu bo jedynie ten dzień i ta godzina mi odpowiadała a napisy w najbliższym kinie są zawsze w godzinach wieczornych, gdy grany jest dubbing i dlatego nienawidzę dubbingu. Ostatnio była taka sama sytuacja z Zimowym Żołnierzem, mam nadzieję że przy Civil War już takiej sytuacji nie będzie... -,- Gdy BvS się zaczął to na początku to zaczęła się 2,5h męka.... Dlaczego Rozenek?! Przez 2,5h widziałem Geralta granego przez Afflecka w stroju Batmana... rly?! Na początku filmu jak usłyszałem Rozenka to myślałem że to pełnometrażowy film Wiedźmin xD Dubbing w tym filmie to dno! Gdy kilka dni temu obejrzałem drugi raz ten film z napisami to dopiero teraz wyłapałem tyle niedociągnięć że japier* Ale mogę szczerze powiedzieć że dubbing Luthora był nawet niezły bo idealnie pasował do tej porąbanej reinkarnacji Luthora w Riddlera
Według mnie powinno się robić w 3ech wersjach filmy o nie tylko super bohaterach:
-dla dzieci-jak najmniej krwi,sexu brak,przekleństw i dubbing
-dla dorosłych i młodzieży-przekleństwa, krew, sex (to jednak tylko w +18 xD ) itp z napisami
-dla dorosłych (to samo co wyżej) ale z lektorem
i każdy by dobierał coś dla siebie, przez co życie stało by się lepsze :)
O ile dobrze pamiętam to Avengers jak mieli swoją premierę w telewizji to puszczali na zmianę raz z lektorem a raz z dubbingiem ale chyba niestety porzucono ten świetny pomysł bo już później się z tym nie spotkałem :/
Tutaj masz :
https://www.facebook.com/filmovepl/videos/vb.307668919418950/501881256664381/?ty pe=2&theater
XDD
Tak, przez cały film śni o grobie swojej matki, więc mówi „Tak, to moja stara”.
p.s. to prawda
Jan Kuba Wecsile. Po tym, co odkuropatwił, został na zawsze odsunięty od DC, a zastąpił go Michał Wojnarowski (Suicide Squad, Wonder Woman).