PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129776
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Jak w temacie dobrze jednak ludzie piszą że film ma tutaj mocno zaniżoną ocenę a jest dobry. Byłem w kinie i się nie zawiodłem. Film długi a nudów zero leci szybko druga połowa non stop akcja. Nie wiem czego chcieć więcej. Pewnie cześć ludzi odpaliła sobie na 22 calach Cam Rip i nie dziwota że film nie zrobił wrażenia w kinie naprawdę daje rady. Jeszcze byłem w kinie gdzie wyjątkowo było głośno aż zdziwiłem gdyż nigdy nie spotkałem żeby tak głośno grali chodź ogólnie lubię słuchać muzyki czy oglądać filmy głośno. Ale to też daje swoje dźwięk plus duży ekran to podstawa do oceny filmu.

użytkownik usunięty
_Simon

Większość ludzi była na tym w kinie, ja również, i straszliwie się wynudziłem, choć film ma plusy.

ocenił(a) film na 5
_Simon

Sęk w tym, że film ma robić nie tylko wrażenie w sensie lunaparkowej atrakcji, gdzie wszystko błyska, świeci i głośno gra muzyczka. Nikt nie odmówi BvS wysokiej jakości produkcji i technikaliów. Problem w tym, ile podstawowych spraw związanych z konstrukcją filmu jako całości w tym produkcie ssie. 22 cale czy 10 metrów - na obu ekranach Superman jest tak samo ponury, Wonder Woman i Doomsday tak samo niepotrzebni, camea Justice League tak samo durnowate, fabuła tak samo poszatkowana i tak dalej.

Przypominam że milionom ludzi nie przeszkadzało, że 20 lat temu oglądali Batmana Burtona na 14 calowym telewizorze CRT. Jak film jest zajebisty, to jest zajebisty, kropka, nieważne w jakim formacie się go ogląda.

ocenił(a) film na 4
_Simon

Czego chcieć więcej? Niech pomyślę, hmm... WIĘCEJ SENSU I LOGIKI ;).