PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129776
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Film jest rewelacyjny!!! Widowiskowością w żaden sposób nie ustępuje filmom z Unieversum Marvela, nie jest spłaszczony tylko do poziomu "dobry napierdziela złego" i co jeszcze... Tematyka troszkę przypomina Kapitan Ameryka - Wojna Bohaterów. I jeśli zestawić te 2 filmy to wg mnie tym razem DC nie nokautje Marvela ale... Wygrywa na punkty... Film jest mroczny, trzyma w napięciu, ma nietuzinkowe postaci i jest po prostu klimatyczny. Brawo Zack Snyder!!!!!

ocenił(a) film na 7
bojaaar

Za chaotyczny montaż, kompletny brak relacji między tymi bohaterami oraz brak logiki i wątki prowadzące donikąd (śledztwo Lois). Zgadzam się z Tobą, ten film jest fajny, ma ciekawe momenty, ale zbyt wiele rzeczy zostało w nim kompletnie położonych.

ocenił(a) film na 7
wifi_wifi

Ale też nie zgadzam. Kapitan lepszy.

ocenił(a) film na 9
wifi_wifi

Od dzisiaj film dostępny w digital HD w wersji rozszerzonej (ultimate) Kilka dni temu czytałem że wersja ultimate (30 min dłuższa) rozjaśnia niektóre wątki niedokończone w wersji kinowej czyli że ponoć film jest fabularnie bardziej klarowny, ale obejrzę sobie sam dzisiaj i podzielę się opinią:)

ocenił(a) film na 6
bojaaar

Róznica między BvS a CW. Civil War przygotowało się na taki moment latami, a Dc robi to w drugim filmie. I to jeszcze nie byłby spory problem, tylko że jeśli coś dzieje się w CW to te postaci obchodzą widza, tutaj jest to drugi film w uniwersum i od razu używamy "Death OF Superman". W Civil War nikt nie umarł a czułem większy dramat niż tutaj.
Jeszcze chciałem dodać że jeśli chodzi o komiksy to wolę DC i chciałbym żeby mogło tak być również z filmami.

ocenił(a) film na 5
bojaaar

Zabawny jesteś chłopcze ;)
Jeden z tych co widząc, że w filmie ciemno myśli, że jak będzie bronić to sam będzie dojrzalszy?

Niestety to jest jeden z gorzej wykonanych blockbusterów.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Zabawny jestem chłopiec... Taaaak... Rzeczywiście nie mnie wiedzieć co mi się podoba... I jak ja w ogóle śmiem pisać, że coś jest ok nie sprawdziwszy uprzednio co o tym sądzi Dealric - guru kinematografii... No ale jestem zabawny do tego chłopiec więc na dojrzałość przyjdzie czas :-) :-)

ocenił(a) film na 8
bojaaar

Gimby dają w ciemno