PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

dlaczego???

ocenił(a) film na 9

zastanawiałem się nad tak niska oceną i jedyny logiczny wniosek to bojkot marvelowców bo co innego , może troche przemawia przeze mnie fan batmana i DC ale jednak , w odróznieniu do stylu marvela , klimat filmu surowy , wprowadzenie nowych postaci całkiem obiecujące , tylko ten joker ...

sosa_filmweb

Też jest fanem Batmana i DC ale widzę kiepski montaż i kiepski scenariusz ..zawsze trzeba podawać argument że przez fanów Marvela film ma kiepską ocenę ?? to już chore się robi film był słaby i tyle ja dałem 8 z powodu że jestem fanem ale rozumiem forumowiczów którym film się nie podobał ..

ocenił(a) film na 7
wort801

to nie jest chore , to prawda

Darado

Fani Marvela to samo mogę napisać ...dobrze że jestem fanem DC i Marvela i nie mam takich problemów.To już nudne się robi jedni piszą na drugich aby im dowalić.

ocenił(a) film na 7
wort801

ale serio coś musi być na rzeczy , zobacz jak iron man 3 ma zawyżoną ocenę czy 1 Thor

użytkownik usunięty
Darado

No i jest na rzeczy. MCU po prostu ma trochę dobrych filmów. Thory to imo przeciętniaki i ale ludzie podbijają oceny za kreację Lokiego, Iron Many to porządne rozrywkowe kino ze świetną kreacją Downeya Jr. Cap z kiczowatej pierwszej części wyrósł na jedną z najlepszych serii MCU, która zaczęła dojrzale podchodzić do kwestii bezpieczeństwa, odpowiedzialności herosów i heroin w wymiarze społecznym etc. Guardiani to godny przedstawiciel space- opery, która ma tak mało popularnych przedstawicieli w kinie, więc takie filmy są przyjmowane z radością.

Dużo by tu wymieniać. Ostatnie dobre filmy DC to była trylogia mrocznego rycerza. MOS i B v S są po prostu złymi filmami.

Dark Knigth Rises jakoś ma wysoką ocenę, a w tym samym roku mieli premierę Avengers.

Widzom się podobało, na rt i metactitu ma wysoką średnią z %.

Wtedy żadnego spisku Marvela przeciw DC jakoś nie było.

Bo takowy nie istnieje. Marvel byłby zgrają durni, gdyby napędzali negatywny pr na DC. To szkodziłoby też im. Ogromna rzesza ludzi ma w d komiksy, i chodzi na te filmy bez żadnej wiedzy o nich.

Marvel wytworzył swoimi filmami pewną świadomość o swojej marce, dużo ludzi, którzy nie trzymało komiksu w ręce, ogarnia już czemu Spider-man nie spotka nigdy Batmana etc.

Jednak summa sumarum, dla przeciętnego kowalskiego Marvel i DC to poniekąd to samo i tu i tu masz super-bohaterów. Tylko proszę bez pisania o mroczniejszym i dojrzalszym DC, bo to bullshit.

Znasz Daredevila, Punishera, Jesice Jones? Śmieszne i kolorowe prawda?

Oceniajmy wreszcie do licha filmy przez pryzmat samej jakości, a nie jakieś wojny marek.

Przy innych filmach, takie nawijanie makaronu nie przejdzie. Nie ma wojenk między Godfatherem Scarface'm, Good Fellas, Once Upon a Time in America walcząc o to, która marka gansterska jest lepsza.

ocenił(a) film na 3
sosa_filmweb

>>>i jedyny logiczny wniosek

Jeśli podobał ci się BvS, to z logiką jesteś z cała pewnością na bakier. Ten film może podobać się tylko bezkrytycznym fanom, dla każdego innego - największy zawód filmowy dziesięciolecia. A dla mnie zawód wszechczasów, bo to był najbardziej oczekiwany przeze mnie film w całym moim życiu. Warto zauważyć, że to również odbija się na ocenie - ten film po prostu powstawał pod gigantyczną presją... Pomyśl tylko: pierwszy raz w historii kina na ekranie mieli pojawić się dwaj najbardziej rozpoznawalni superherosi na całym świecie...

Logiki w tym filmie po prostu nie ma. Straszny scenariusz; STRASZNY. Ale jest pewne światełko w tunelu: Być może w Ultimate edition dostaniemy masę scen wyjaśniających nam niektóre wątki, może okaże się, że po doklejeniu wyciętego w post-produkcji 40minutach materiału, film nieco nabierze sensu.

ocenił(a) film na 5
sosa_filmweb

Marvelowcy? ile Ty masz lat.. jacy Fani marvela czy fani Dc jaki bojkot? - przeciętny widz (lub dojrzaly) nie bedzie wiedzial w ogole o co Ci z tym chodzi. .... Film jest po prostu slaby i kazdy kto chcial obejrzec dobre kino traktujace o herosach ma prawo sie zawieźć . Ja naprawde lubie filmy o superbohaterach, ale na tym prawie spałem. Aha - ciemniejszy filtr obrazu nie oznacza, że film stanie się mroczny czy poważny, a naprawde szkoda bo takowego "dojrzałęgo" obrazu oczekiwałem po trailerach, a niestety dostałem papkę z "dojrzałym" filtrem nałożonym na obrazi tyle.

ocenił(a) film na 7
sosa_filmweb

Dwa słowa - Lex Luthor - i masz odpowiedź, czemu ta ocena jest taka niska. To już nawet Malekith był lepszy, bo nie wku*wiał widza swoim gadaniem. Powodów na niską średnią jest oczywiście więcej, ale imo ten jest główny.

Naprawdę, daj sobie spokój z teoriami spiskowymi, to żenujące. Zobacz, jaką średnią ma trylogia Nolana...