PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566871}

Batman w cieniu Czerwonego Kaptura

Batman: Under the Red Hood
2010
7,4 11 tys. ocen
7,4 10 1 10527
7,1 20 krytyków
Batman w cieniu Czerwonego Kaptura
powrót do forum filmu Batman w cieniu Czerwonego Kaptura

po waszych postach spodziewałem się czegoś więcej, więcej realności, a tu jak zwykle po amerykańsku, szczególnie ta końcówka z wybuchem (pół bloku rozwaliło a Bat i Joker pełen luzik jak gdyby wybuchnął kapiszon) za klimacik daję 6/10

ocenił(a) film na 6
Zerrgan

Ja właśnie zacząłem oglądać ale już widzę ze bardzo slaby voice acting Jokera :( :( :(

ocenił(a) film na 7
yoyo689

Powiem szczerze, myślałam, że John DiMaggio spisze się lepiej.
Ja się też "napaliłam" po opiniach innych, a jednak nie powalił mnie aż tak na kolana. Dobry film, tyle. Ode mnie 7mka :)

ocenił(a) film na 6
Zerrgan

Zgadzam się z powyższymi opiniami. Taka bajka dla dzieci ;)

geoffrey

Film dosyć dobry, mocna muzyka, interesująca fabuła, ale moim zdaniem dużo ciekawiej by było, gdyby celowali w starszą widownię a nie w dzieci.
Czyli trochę więcej krwi, ceimniejsze kolory...pewnie neiktórzy się obrażą, ale trochę bardziej mroczna kreska, tu wszystko było takie jaskrawe. Do serialu taki styl pasował, ale film bym wolał jednak w poważniejszym, mroczniejszym wydaniu.

ocenił(a) film na 10
_Saimon_

bajka? dla mnie jedna z lepszych animacji, głos jokera jest świetny, oczywiście łahy i ohy nad markiem hammillem ale on nie jest zły, spisał się dobrze, a film wg mnie świetny mroczny, dużo akcji, trochę krwi świetne walki obowiązek dla fana batmana i dc...

użytkownik usunięty
gohan263

Z tych nowych to ten jest najlepszy, zaraz po "Green Lantern". Emocje, walki, bardzo dobry Joker (świetna scena ze szklanką) i ponury nastrój. Co prawda poziom nieco średniawy i kilka scen mogliby sobie darowac ale ogląda się dobrze :P

ocenił(a) film na 7

No cóż może te klika scen byłoby tylko po to, żeby przedłużyć film (nie to dość głupie przypuszczenie XD)

ocenił(a) film na 7
_Saimon_

Hmmm... jest dużo filmów i nawet bajek dla dorosłych więc ktoś musiał celować właśnie w dzieci. Ja uważam, że to dobrze bo czasem tej nawet bajkowej brutalności jest za dużo. Trzeba wreszcie coś spokojniejszego obejrzeć. (Ale przykład wsadziłam, może brutalność jest niewielka ale czy to źle?)
I po co się obrażać na czyjąś opinię, wkońcu to twoje zdanie, jak dla mnie bajka jest rewelacyjna (o tak nie dobra... rewelacyjna >D) a w wydaniu filmu (jak by chcieli zrobić) to napewno strzelali by w dorosłych (w sensie dla nich głównie) i ''przyciemnili'' by bajkowy klimat i dopasowali do filmowego. (chyba, że jest już film a ja jestem taka nie zoriętowana :D)

Miłego dnia rzyczę XD

ocenił(a) film na 9
Zerrgan

A ten Jason to wkoncu przezyl ten wybuch ?

ocenił(a) film na 10
Bartekxx

W komiksie gdy jason strzelił do batmana, to batman rzucił batrangiem w jego szyję i chyba go zabił, a potem wziął jokera, ale potem jason powrócił nie kryjąc się z tym że jest zły.
W tym filmie bardziej targały nim emocje, moim zdaniem uciekł, by wszystko przemyśleć.