PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566871}

Batman w cieniu Czerwonego Kaptura

Batman: Under the Red Hood
2010
7,4 11 tys. ocen
7,4 10 1 10527
7,1 20 krytyków
Batman w cieniu Czerwonego Kaptura
powrót do forum filmu Batman w cieniu Czerwonego Kaptura

Wygląd Jokera

ocenił(a) film na 9

Nie wiem jak wam ale według mnie, kreowali się , tak trochę na wyglądzie tego Ledgerowskiego Jokera., co według mnie wyszło bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 7
Darthchop

Ja bym powiedział raczej, że wzorowali się na wyglądzie Jokera ze wczesnych komiksów.
Tutaj masz kadr z pierwszego komiksu z udziałem Jokera: http://img709.imageshack.us/img709/706/batman00105thejoker.jpg
Mi się podoba.

Za to dla mnie porażką jest aktor podkładający głos pod niego. W sumie stara się, ale dla mnie Joker to już zawsze tylko Mark Hamill. Co on robił podczas produkcji tego filmu, że nie wziął w nim udziału?

Tak samo Kevin Conroy. Jak dla mnie te 2 głosy są niezastąpione.

Gadzinisko

Nie wiem co z Conroyem natomiast Hamill już jakiś czas temu powiedział że po raz ostatni wcieli się w Jokera w Batman: Arkham City. Mogło to więc oznaczać że zagra Jokera tylko tam i nigdzie indziej ani przed ani po premierze Arkham CIty. Nie znam jednak powodów choć zakładam że jest już po prostu zmęczony tą rolą.

ocenił(a) film na 7
HuntMocy

Chyba masz na myśli grę Arkham Asylum, czyż nie?

Jeśli tak - wielka szkoda. Jego absolutnie najlepsza rola w życiu. Pozycja, na której jest IMO nie zastąpiony...

Gadzinisko

Arkham City to oficjalny tytuł sequela Arkham Asylum ;p Także jeśli powstanie trzecia część gry i pojawi się w niej Joker, Hamilla na pewno w tej roli nie usłyszymy. Choć ten aktor w Under the Red Hood nie był taki zły, starał się upodobnić głos do Hamillowej interpretacji Jokera, moim zdaniem wywiązał się z tego zadania całkiem nieźle.

Co do najlepszej roli, zgadzam się choć o Skywalkerze też nie można zapominać ;]

ocenił(a) film na 7
HuntMocy

"Starał się" to dobre słowa :P Ale to nie ta intonacja, nie ten śmiech...

Ja chcę Hamilla!

A porównywać do Skywalkera to porównywać nieporównywalne. Chociażby dlatego, że był tylko jeden Skywalker. A wśród Jokerów jest spora konkurencja o palmę pierwszeństwa.

ocenił(a) film na 7
Gadzinisko

Może Hammila wkurzył fakt, że jak ktoś o nim gada to myśli tylko o tym, że podkładał głos pod Jokera.... Szczerze mówiąc widziałam go wcześniej ale w życiu bym nie pomyślała, że facet ma taki power w głosie XDD

użytkownik usunięty
Hienka

"Może Hammila wkurzył fakt, że jak ktoś o nim gada to myśli tylko o tym, że podkładał głos pod Jokera..."

Wątpliwe. Jako fan i zarazem osoba sama pisząca komiksy musi mieć potężny rispekt dla tej postaci... Raczej chodzi o to że chce się innym rzeczą poświecić - o ile dobrze pamiętam dostał jakiś czas temu kasę na ekranizacje swojego komiksu.

ocenił(a) film na 8
Gadzinisko

było 2 skywalkerów anakin i luke

ocenił(a) film na 10
napruto

nie wiem co tak drzecie łacha z gościa który podkładał głos pod jokera, hamill lepszy fakt, ale ten jest bardzo porządny i dokładny, ja jakoś nie gryzłem się słuchając go, był po prostu odpowiedni.

ocenił(a) film na 9
Gadzinisko

szczerze, to po raz pierwszy jakoś mi nie przeszkadzał brak Conroya. Film nadrabiał wszystkim innym!
Choć nie przeczę, głos Conroya zawsze był jest i będzie głosem Batmana.