PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 128 tys. ocen
7,4 10 1 127892
7,2 99 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Easter eggi!

ocenił(a) film na 8

1. To na pewno każdemu sie rzuci w oczy ale scena w której Bruce podchodzi do Alfreda łamiącego kod w momencie wejscia w słońce zakłada ciemne okulary to na pewno nawiązanie do Zmierzchu i tego że Robert gral wampira XD
2. Tutaj nie jestem pewna ale czytałam ze Robert został wybrany do tej roli po tym jak reżyser zobaczył go w filmie Good times ponieważ skojarzył mu sie z Kurtem Cobainem i w jednej z początkowych scen gdy pokazany jest napad na sklep widzimy ze ten sklep nazywa sie Good times jak tylko to zobaczyłam od razu pomyślałam ze to odniesienie
3. I jak na razie ostatnie spostrzeżenie to wiadomo ze ten Bruce byl wzorowany na Kurcie i podkreślające jest prowadzenie przez Batmana pamiętnika/dziennika ponieważ Cobain również takowe prowadził

ocenił(a) film na 8
chomikwader

A no i oczywiście cały film baaardzo ale to baaardzo kojarzył mi sie z Se7en a Riddle to jak dla mnie cały Kevin Spacey właśnie z Siedem hmm no moze nie caly ale kurcze cały czas miałam w głowie ze te role/postacie/bohaterowie sa podobni

ocenił(a) film na 8
chomikwader

Tia... i nie zapomnijmy o roli Krzysztofa Gonciarza. Scena w której mówi na swoim kanale, że dziękuje za subskrypcje i że kolejny film może nie pojawić się w najbliższym czasie xD Nie wiem czy tylko mi Riddler się z nim kojarzył.