PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 130 tys. ocen
7,4 10 1 129586
7,2 101 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Jak wszyscy wiemy, komiksowe uniwersum DC zawierało na prawdę mnóstwo postaci związanych z Batmanem i Gotham. Trylogia Nolana zapoznała nas z takimi postaciami jak Ra's al Ghul, Catwoman, Joker, Bane... Ale dużo postaci wciąż czeka na występ na szklanym ekranie! Killer Croc, w tegorocznym Suicide Squad nie miał dużej roli, a przecież to jeden z największych przeciwników Batmana. Na pewno jest ciekawa postacią, dobrze pokazaną, która zasługuje na więcej scen akcji z jej udziałem. Następna postać: Robin. Kompan Batmana, postać bardzo ciekawa, w filmie BvS został pokazany jego kostium z dosyć wymownym napisem, prawdopodobnie autorstwa Jokera : "HA HA HA Joke's on you, Batman". W Suicide Squad, w krótkim przedstawieniu postaci Harley Quinn dowiadujemy się, że jest ona oskarżona o współudział w śmierci Robina. Tak więc można w nadochodzącym filmie o Batmanie pokazać współpracę Batmana z Robinem, a następnie ukazać jego śmierć. Idealnie wypełniłoby to fabułę poprzednich filmów DCU i przy okazji ponownie moglibyśmy zobaczyć Jokera z Harly. Teraz sam Ben Affleck zasugerował nam, że być może w jego solowym filmie pojawi się płatny zabójca, pierwowzór Marvelowskiego Deadpoola - Deathstroke. Oprócz niego chciałbym zobaczyć również w akcji chociażby Cable'a, Riddlera, Pingwina, Two-Face, Mr. Freeze czy Poison Ivy (ona i Deathstroke ostatecznie mogą się pojawić tylko w następnej części Suicide Squad). A wy kogo byście widzieli w roli czarnego charakteru lub pomocnika Nietoperza?

siper322

Red Hood. Pomagać ma mu Red Robin (Batmanowi)

Oprócz tego Joker, Deadshot i cała plejada złoczyńców

ocenił(a) film na 10
siper322

Mój błąd, zapomniałem, że Two-Face był w Batmanie Nolana

siper322

WTF to był kostium Robina? Bardziej Nightwing :p

ocenił(a) film na 10
kubix45

Miał pelerynę, więc raczej to kostium Robina, ciężkości stwierdzic czy kolory się zgadzają, ale już po SS wszystko układa się w logiczna całość.

siper322

Dla mnie BvS wogóle nie był logiczny :p Idalej nie rozumiem co w tym jest z kostiumu Robina? Może mi powiesz co jest w tej logicznej całości, bo jie wiem? :P

kubix45

Bylo nawet widac , ze byla litera "R"

siper322

Ja bym chciał zobaczyć jak walczy z Poison Ivy albo Mr.Freeze. Natomiast jako pomocnika bardzo bym chciał zobaczyć Robina, i całą jego historię od początku (Dick Grayson), by potem stał się Nightwingiem :D

siper322

Ms.Freeze i Poison Ivy zostali przedstawieni w filmie "Batman i Robin"

Defensoris

Wiem, ale Joker niby też był przed Nolanem ale go pokazali :p

siper322

Pingwin pojawił się w "Powrocie Batmana" Tima Burtona, a Riddler w "Batman Forever" Joela Schumachera :)

ocenił(a) film na 10
bartekM1559

Wiem, ale ja liczę tylko filmy Nolana z tych poprzednich, co można wyczytać z kontekstu mojej wypowiedzi. Głównie dlatego, że obecnie technika, CGI itp. poszły dużo do przodu i fajnie byłoby zobaczyć takie postacie w bardziej "współczesnej" wersji

siper322

Oczywiście, ale "Batman Begins" też się trochę postarzał pod względem techniki, CGI itp. i na przykład chciałbym zobaczyć Scarecrow'a we "współczesnej" wersji.

bartekM1559

Z ciekawoscia zobaczylbym nowych odtwórców w rolach Pingwina czy Riddlera tego drugiego zobaczyłbym oczywiście Johnna Deppa ktiry byl ponoć brany do tej roli w ostatniej odslonie przygód Batmana Nolana...

ocenił(a) film na 1
przemeknd

Czy Ty wiesz jak wygląda teraz Depp? On nie nadaje się już do żadnego filmu...

oczywazki

To aż dziwne że nadal gra .

ocenił(a) film na 7
siper322

Batman v Joker :)

siper322

Super byłoby, gdyby Ryan Potter dostał rolę Robina, bo widać, że bardzo mu na tym zależy. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam filmik, w którym udowodnił, że nadawałby się idealnie (https://www.youtube.com/watch?v=IsdwfSxgTP4)

ocenił(a) film na 1
kiss_in_paris

Batmana wtedy zagra Eddie Murphy...

siper322

Ja bym chętnie zobaczył dobrze zrobionego Riddlera, Bane'a (wraz z Zombie, sokolnikiem i tym trzecim mięśniakiem), Scarecrow'a w oldschoolowym wdzianku a z tych, którzy nie pojawili się jeszcze na kinowym ekranie (lub mieli 2 a nawet 3-cioplanową rolę): Zsasz, Black Mask, Scarface, Hugo Strange i Killer Croc.

borgia3

Bene'a bym juz nie chcial widziec w nowej odsłonie, Tom Hardy znakomicie zagral ta postac w 3 części Batman Nolana...

borgia3

Killer Croc, Mr. Freeze, Harley Quinn

przemeknd

Osobiście liczę na Dwie Twarze, Człowiek-Zagadka .

siper322

deathstroke, ridller, poison ivy , harley quinn, professor pyg

siper322

joker , catwoman, deathstroke, professor pyg, hugo strange, mr frezee,penguin ;)

siper322

deadshot , deathstroke, harley quinn, joker , poison ivy , catwoman :)

siper322

Trujący Bluszcz, Harley Quinn, Catwoman