PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 128 tys. ocen
7,4 10 1 127940
7,2 99 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Z jakiej racji kobietaKOT jest ciemno okom i ciemno włosom mulatką??? Przecież to biała, niebieskooka (lub zielonooka) blondynka!!! Dlatego propozycje do wystąpienia Lady Gagi lub Ana de Armas były idealne!
Pattkinson jako Batman??? Masakra, blada lebioda i anemik, kojarzy mi się tylko ze Zmierzchem... to jakaś porażka!!!
A od kiedy komisarz Gordon to znowu ciemnoskóry??!!! Oryginalnie jest to biały i rudo/jasnowłosy facet, niebieskooki... no masakra jakaś!
Alfred tez jakiś dziwny... To już o wiele lepiej byli dobrani aktorzy w netflixowym serialu "Gotham"

ocenił(a) film na 9
Perelka89

Jeśli Pattinson kojarzy ci się tylko ze Zmierzchem to współczuje. Nick Fury też był biały w komiksach a teraz jest kojarzony z czarnym Samuelem. Alfred jest spoko i wierzę że dobrze wyjdzie mu rola, choć Andy'ego widziałem bardziej w roli Pingwina. A Gotham nie było produkowane przez Netflixa.

ocenił(a) film na 5
barach_fw

Dzięki za współczucia... no takie już mam skojarzenie z Pattisonem i jego urodą. Akurat na punkcie BATMANA i miasta Gotham mam bzika, dlatego tak to przeżywam... więc jeśli chodzi o Nick'a Fury'ego to aż tak mnie nie boli ta zmiana koloru skóry bohatera... Faktycznie Andy ze swoją urodą wpasowałby się w role Pingwina idealnie! Przybijam PIĄTKĘ!

Perelka89

Ale wiesz, że np w skazanych na shawshank postać grana przez Morgana Freemana nie była czarna? A jednak Morgan zagrał tę rolę doskonale, bo O MÓJ BOŻE kolor skory czy włosów nie wpływa na gre aktorską :ooo szok co?

ocenił(a) film na 5
BlueLips

Tak szok! Jako fanatyczka BATMANA, mnie to boli, bo jakoś mi nie pasuje... no cóż ja poradzę. Pozdrówki ;)

ocenił(a) film na 8
Perelka89

Ja też jestem fanem Batmana, ogólnie dc i mi Jeffrey Wright nie przeszkadza w roli Gordona, tak samo Pattison czy Andy Serkis, szczerze patrząc na zdjęcia lub zwiastuny to ci aktorzy pasują do klimatu filmu. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Perelka89

Gdzie była blondynką? z pewnością nie u korzeni tej postaci

Perelka89

Weź idź na dwór poszukać czy cię nie ma. I catwoman blondynką? Jakoś nigdy tego nie ujrzałem w żadnym komiksie. Człowieku otrząśnij się żyjesz w innym uniwersum.

Perelka89

Selina ma czarne włosy, blondynką to ona nigdy nie była ;)
Już u Burtona dostaliśmy czarnoskórego Harveya Denta, który kanonicznie jest biały.
Nie przeszkadza mi kolor skóry a bardziej design postaci, np. dlaczego twórcy tak bardzo boją się komiksowego wizerunku Catwoman? U Nolana chyba w ogóle nie padła ta ksywka, tutaj mamy fajny strój ale ta kominiarka zamiast maski ... Chciałbym zobaczyć Kotkę w masce i goglach jak w komiksach. Riddler też dziwnie wygląda, bardziej jak człowiek ogórek ;)

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

To są wczesne lata Batmana, dla Catwoman jeszcze wcześniejsze. Jestem pewien, że dostanie upgrade, może w kolejnej części. Bats też ma strój mocno chałupniczy. Matt Reeves raczej nie boi się komiksowości, tylko zapewne nie chcą odstraszyć niezdecydowanej publiki, która kojarzy filmy komiksowe z estetyką marvela.