Oczywiście mogę się przejachachać na swoich słowach po seansie(mam nadzieje że już 4 marca),ale czuje że tak nie będzie.Już widzę że film będzie wizualnym arcydziełem,który może przebić nawet Nolanowskie blockbustery.Dodatkowo film będzie trwać ok.3 godzin na co liczyłem od początku.Zapowiada się kapitalne rozwijanie się świata i genialna długa skomplikowana historia.Osoboście mam nadzieje że będzie to BATMAN o którym marzyłem i będe mógł wreszczie powiedzieć że jest film komiskowy lepszy od Mrocznego Ryserza.
Tak naprawdę ten film nikomu nie jest potrzebny, ale skoro musiał powstać, to niech nie będzie przynajmniej gniotem.
Uważam,że właśnie jest bardzo potrzebny z dwóch powodów.Po pierwsze,żeby Batman nie skończył tak nijako jak zrobił to według mnie Ben Afleck.Po drugie są takie filmy,które potrzebują co jakiś czas odświeżenia. Przykładem może być Bond.
Niestety ale do Dark Knight mu bardzo daleko.Nie jest zły ale spodziewałem się czegoś innego.Nie przypomina wcześniejszych filmów o batmanie.Wygląda to bardziej jak film kryminalny z batmanem w roli głównej.