Długo czekałam na ten film. Właśnie wróciłam z kina i muszę przyznać, że dostałam to co widziałam na zwiastunach. Poważny, mroczny i dojrzały film z wyrazistym bohaterem, który nie rzuca głupich żartów jak Tony Stark, w tej produkcji nie ma trzepactwa jak w filmach Marvela, gdzie są tylko kolorowe efekty, wybuchy, a po nich dalej to samo. Tutaj akcja rozkręca się bardzo powoli, by pod koniec nabrać tempa, które i tak Cię nie przygniecie, ale zrobi dobre wrażenie. Robert Pattison jest o niebo lepszym Batmanem niż Ben Affleck. Nie chcę zdradzać fabuły ale szczerze polecam, mocne 8/10.
I jeszcze ta Nirvana....Something in the way...
Nirvana perła ale motyw Ave Maria też się bosko komponował. Jak dla mnie najlepszy Batman, dla raczej bardziej dojrzałego widza
Tak zgadzam się Ave Maria też powoduje ciary. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie było pełno dzieciaków w kinie, film zdecydowanie nie dla nich, nie sądzę też, by zrozumieli to dzieło jako całość.
Nirvana perełka ale motyw Ave Maria też się świetnie komponuje. Jak dla mnie najlepszy Batman, dla bardziej dojrzałego widza.
Teoretycznie figuruje z PG-13, ale uderza raczej w treści które sprawiają, że balansuje na bardzo cienkiej granicy z wyższą kategorią wiekową. Pewne treści może nie są bezpośrednio pokazywane, ale dość sugestywnie sugerowane. Imo raczej Batman rzeczywiście w wydaniu raczej dla dorosłego odbiorcy.