PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 130 tys. ocen
7,4 10 1 129586
7,2 101 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman

Długo czekałam na ten film. Właśnie wróciłam z kina i muszę przyznać, że dostałam to co widziałam na zwiastunach. Poważny, mroczny i dojrzały film z wyrazistym bohaterem, który nie rzuca głupich żartów jak Tony Stark, w tej produkcji nie ma trzepactwa jak w filmach Marvela, gdzie są tylko kolorowe efekty, wybuchy, a po nich dalej to samo. Tutaj akcja rozkręca się bardzo powoli, by pod koniec nabrać tempa, które i tak Cię nie przygniecie, ale zrobi dobre wrażenie. Robert Pattison jest o niebo lepszym Batmanem niż Ben Affleck. Nie chcę zdradzać fabuły ale szczerze polecam, mocne 8/10.

I jeszcze ta Nirvana....Something in the way...

ocenił(a) film na 10
MonaWolf

Nirvana perła ale motyw Ave Maria też się bosko komponował. Jak dla mnie najlepszy Batman, dla raczej bardziej dojrzałego widza

ocenił(a) film na 8
mondeo117

Tak zgadzam się Ave Maria też powoduje ciary. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie było pełno dzieciaków w kinie, film zdecydowanie nie dla nich, nie sądzę też, by zrozumieli to dzieło jako całość.

ocenił(a) film na 10
MonaWolf

Nirvana perełka ale motyw Ave Maria też się świetnie komponuje. Jak dla mnie najlepszy Batman, dla bardziej dojrzałego widza.

mondeo117

Film ma kategorię PG-13 więc nie wiem czy "dla bardziej dojrzałego widza"

ocenił(a) film na 7
JohnTheBrave

Teoretycznie figuruje z PG-13, ale uderza raczej w treści które sprawiają, że balansuje na bardzo cienkiej granicy z wyższą kategorią wiekową. Pewne treści może nie są bezpośrednio pokazywane, ale dość sugestywnie sugerowane. Imo raczej Batman rzeczywiście w wydaniu raczej dla dorosłego odbiorcy.

MonaWolf

Nie wiem, dlaczego porównujesz Batmana do Starka?
To zupełnie inny typ bohatera i jeśli już to porównuj Gacka do Moonknighta. Nie wszystko musi być mroczne, napuszone i pompatyczne, do Batmana to pasuje ale do Marvela już nie.