5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 76168
4,4 15 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

3/10 Słabizna

ocenił(a) film na 3

Nie podejmuję się oceny scenariusza bo ciężko by mi było wyrazić słowami jak bardzo był głupi. Generalnie jak co roku, USA zostają napadnięte przez kosmitów, którzy mimo przygniatającej przewagi militarnej ostatecznie przegrywają z amerykańskim duchem walki, odwagą, wiarą w siebie i sprytem. Trudno sobie wyobrazić większy banał ale jak widać społeczeństwo potrzebuje takiego shitu.
Z głównymi postaciami jest podobnie ale czego oczekiwać od Rihanny. Fajnie śpiewa i genialnie wygląda ale aktorki to raczej z niej nie będzie. Zainstalowanie jej do tego filmu to zabieg typowo marketingowy mający wypromować ten tytuł. Chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości i nie oczekuje narodzin nowej gwiazdy filmowej.
W sumie 3 daję za efekty specjalne czyli jedyną rzecz za jaką można wychwalać amerykanów.
Jak ktoś ma fajną plazmę na ścianie i ma ochotę się odmóżdżyć to zachęcam do obejrzenia:D

ocenił(a) film na 4
Albano

Masz sporo racji, ale w tym filmie nie chodziło o fabułę. Rihanna miała przyciągnąć widzów. Szkoda, że Liam zagrał tak krótko. Film oglądałem na 32 calach i efekty fajnie się prezentowały. Ciekawie wyglądający kosmici i ich statki. Walki to czysta komedia, ale odmóżdżyłem się nieźle, daję 7 ale film zasługuje najwyżej na 6.