Od miesiąca zbieram się, żeby zabrać się za ten film, ale zniechęca mnie przede wszystkim
niska ocena i opinie w stylu: dno, shit, gówniana produkcja... Jeśli fabuła tak bardzo kuleje, a
niedorzeczności biją w oczy jak słonko o poranku, to prosiłbym o uprzedzenie.
Nie warto oglądać. Są lepsze filmy tego gatunku. Jak jesteś mocny, to może dasz radę przetrwać te debilne dialogi.
kolego przerzuc sie na kmf filmwebem niewarto zawracac sobie głowy
gnoją tu naprawde dobre filmy
pozdrawiam
Pozwoliłem sobie zerknąć na Twój profil, co oglądałeś i jak oceniłeś. Battleship powinien Ci się spodobać. Fajne, amerykańskie, rozrywkowe kino akcji z efektami urywającymi dupę. Tony patosu, tony stali, hektolitry potu i jeszcze kilka ton słodyczy na koniec ;)
Lubisz, jak ufoki dostają wpi***dol którymkolwiek z oręża bohaterskich Amerykanów i nie rusza Cię, że sexi laska głównego bohatera prowadzi akcję dywersyjną przeciwko siłom desantowym wroga - oglądasz.
Lubisz rozbudowane fabularnie, sensowne filmy, którym ktoś poświęcił więcej czasu, byle co Cię nie interesuje - nie oglądasz.
Jak na mój gust za mało było w filmie bitew... Jeśli mówimy o "grze w statki", to więcej taktyki by się tam przydało. Dłuższego ciekawszego starcia. Więcej floty naraz. W końcu na planszy gry nie mieliśmy jedynie 3 okrętów. A nie, hop-siup i tylko bohater się ostał... Zamiast świrować okrętem-muzeum mogli fabułę poprowadzić inaczej wcześniej. Mają manewry, to dla pokazu uruchamiają go i płyną z resztą floty z pełną załogą i uzbrojeniem. Wtedy mamy bardziej logiczne tłumaczenie niż 20 emerytów zastępujących 1653 członków załogi... Ale co tam. Ujęcie, podczas ostrzału z Wielkiej Mo, gdzie kamera przesuwa się wraz z wystrzałami z kolejnych dział i bezsilność kosmitów - bezcenne. :D
Racja, film na rynek amerykański, jeżeli masz hamburgera zamiast mózgu - polecam. Ja osobiście przestałem się zachwycać takimi filmami od kiedy skończyłem 10 lat. Obejrzałem tylko dla USS Missouri... Ocena: efekty+1, AC/DC+1, USS Missouri+1, fabuła i dialogi+1 (można się uśmiać:):):)) = 4. Bardzo lubię takie filmy, kiedy nie mogę zasnąć, odpalam i lulu od razu:) tu miałem 4 podejscia.