PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75995
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Czy warto to obejrzeć?

użytkownik usunięty

Od miesiąca zbieram się, żeby zabrać się za ten film, ale zniechęca mnie przede wszystkim
niska ocena i opinie w stylu: dno, shit, gówniana produkcja... Jeśli fabuła tak bardzo kuleje, a
niedorzeczności biją w oczy jak słonko o poranku, to prosiłbym o uprzedzenie.

Nie warto oglądać. Są lepsze filmy tego gatunku. Jak jesteś mocny, to może dasz radę przetrwać te debilne dialogi.

ocenił(a) film na 4

kolego przerzuc sie na kmf filmwebem niewarto zawracac sobie głowy
gnoją tu naprawde dobre filmy
pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
wiliamfox

przerzuc sie na kmf tam są zetelne opinie .................

ocenił(a) film na 6

Pozwoliłem sobie zerknąć na Twój profil, co oglądałeś i jak oceniłeś. Battleship powinien Ci się spodobać. Fajne, amerykańskie, rozrywkowe kino akcji z efektami urywającymi dupę. Tony patosu, tony stali, hektolitry potu i jeszcze kilka ton słodyczy na koniec ;)

Lubisz, jak ufoki dostają wpi***dol którymkolwiek z oręża bohaterskich Amerykanów i nie rusza Cię, że sexi laska głównego bohatera prowadzi akcję dywersyjną przeciwko siłom desantowym wroga - oglądasz.
Lubisz rozbudowane fabularnie, sensowne filmy, którym ktoś poświęcił więcej czasu, byle co Cię nie interesuje - nie oglądasz.

Jak na mój gust za mało było w filmie bitew... Jeśli mówimy o "grze w statki", to więcej taktyki by się tam przydało. Dłuższego ciekawszego starcia. Więcej floty naraz. W końcu na planszy gry nie mieliśmy jedynie 3 okrętów. A nie, hop-siup i tylko bohater się ostał... Zamiast świrować okrętem-muzeum mogli fabułę poprowadzić inaczej wcześniej. Mają manewry, to dla pokazu uruchamiają go i płyną z resztą floty z pełną załogą i uzbrojeniem. Wtedy mamy bardziej logiczne tłumaczenie niż 20 emerytów zastępujących 1653 członków załogi... Ale co tam. Ujęcie, podczas ostrzału z Wielkiej Mo, gdzie kamera przesuwa się wraz z wystrzałami z kolejnych dział i bezsilność kosmitów - bezcenne. :D

ocenił(a) film na 4
A.MacGyver

Racja, film na rynek amerykański, jeżeli masz hamburgera zamiast mózgu - polecam. Ja osobiście przestałem się zachwycać takimi filmami od kiedy skończyłem 10 lat. Obejrzałem tylko dla USS Missouri... Ocena: efekty+1, AC/DC+1, USS Missouri+1, fabuła i dialogi+1 (można się uśmiać:):):)) = 4. Bardzo lubię takie filmy, kiedy nie mogę zasnąć, odpalam i lulu od razu:) tu miałem 4 podejscia.

ocenił(a) film na 6

Dla mnie spoko film, nastawiłem się na rozwałkę i efekty specjalne i nie zawiodłem się. Czasami fajnie jest sobie obejrzeć nic nie wnoszący rozpierdziel i nacieszyć oko wybuchami. Taki transformers.