PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75996
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

jak zamieniacie się w znawców kina i opisujecie kicz i tandete w filmie który ma byc czystą rozrywką, przepakowanym efektami oraz z gwiazda obecnej pop kultury w tle...

jesli chcecie grać koneserów wielkiego kina i wypowiadać się o schematyczności czy innych takich rzeczach to zmierzcie się z kinem o którym warto podyskutować :)

ja osobiście spodziewałem się po tym filmie 2 godzin rozrywki i to dostałem - dupy mi nie urwał jednak bawiłem się na 6/10 (co moim zdaniem jest oceną na "spoko poziomie"

Pozdrawiam każdego kto szukał w tym filmie podwójnego dna, przekazu "jak odnaleźć sens życia", filozofii na temat tego "czy jesteśmy sami we wszechświecie" treści która zmieni ludzkość, leku na raka, dobra ukrytego w sercu Hitlera albo zaskakującego zakończenia czy nie wiem o co tam jeszcze krzyczycie - BOOYA!

gudmadafaka

Uwielbiam =]

lollallil

proste ;)

ocenił(a) film na 6
gudmadafaka

Mam podobnie - zawsze chętnie wchodzę na filmweb żeby zobaczyć jakie to ludzie bzdury wypisują.
Mnie się film podobał. Nie miałem ochoty go wyłaczyć w trakcie, co ostatnio często mi się zdarza.
Mówią że głupi film itd - ale mnie o wiele bardziej się podobał od transformers. A efekty trzeba przyznac że pierwsza klasa :)

Jak ktoś lubi lekka rozrywkę w podobnym stylu - nie powinien się jakoś specjalnie zawieźć

ocenił(a) film na 4
gudmadafaka

"Pozdrawiam każdego kto szukał w tym filmie podwójnego dna, przekazu "jak odnaleźć sens życia", filozofii na temat tego "czy jesteśmy sami we wszechświecie" treści która zmieni ludzkość, leku na raka, dobra ukrytego w sercu Hitlera albo zaskakującego zakończenia czy nie wiem o co tam jeszcze krzyczycie - BOOYA!"

Tu nie o to chodzi... Jest wiele irytujących rzeczy w filmie na które chciałoby się przymknąć oko ale nie da rady. Przykładowo..

Wytłumacz mi, dlaczego obcy nie widzieli statku po ciemku. Dlaczego nie widzieli nadlatujących rakiet. Dlaczego wystarczy po jednej rakiecie aby zatopić statek obcych, następnie trzeba całych salw aby zatopić ten ostatni?

Obcy z ich technologią powinni zrobić z nas miazgę ale oczywiście było na odwrót i to bez większych trudności. Gdyby zrobili z nas miazgę przy zachowaniu podobnych efektów dałbym filmowi 8/10 a tak tylko 4...

botanix

powiem CI dlaczego.... bo życie już jest takie niesprawiedliwe :)

a na serio to nie chcę mi się dyskutować na temat "autentyczności detali" w filmie o kosmitach atakujących ziemie... demyt!

botanix

Masz racje botanix! To nie o to chodzi ilu tutaj jest znawców kina ale widze, ze nie umiesz (do: gudmadafaka) rozroznic gowna od miodu a ten film to wlasnie takie wilkie amerykanskie gowno!!

jaywhite

ten film to jest amerykańskie gówno... to by się zgadzało - ale w czym problem żeby go nie oglądać? Spodziewałeś się po nim czego...? Że będzie prekursorem gatunku...? bo nie rozumiem czego się wszyscy napinają na ten film... ten film nie ukrywa swojej kiczowatości - wręcz przeciwnie wykorzystuje ją do celów rozrywkowych - i dobrze, nikt nie zmuszał Cię do obejrzenia :) może gdyby trailer pokazywał nam co innego lub chociaż producenci wypowiadali się o tym że to dzieło sztuki to rozumiem, można stanąć na przeciw i vetować jednak tu nikt nie ukrywa faktu że to jest tylko film dla funu.

ocenił(a) film na 4
gudmadafaka

Wiesz, trudno ocenić na gówno nie oglądając. Nie rozumie dlaczego z kolei Ty się napinasz? Obejrzałem, oceniłem. Dostałem zdecydowanie mniej niż się spodziewałem - niestety.

gudmadafaka

Zgadzam się. Ja postawiłem 7. Po prostu dobry. Rozrywka na dobrym poziomie plus do tego muzyka i efekty specjalne. Pewnie nie wrócę do nie z powrotem, ale warto było obejrzeć. Film a'la transformers :-)

gudmadafaka

heh świetny post :) 10/10

straightlines

tzn 10/10 dla twojego postu a nie dla filmu hehehe

ocenił(a) film na 3
gudmadafaka

Trzebe chyba nie mieć mózgu żeby na tym filmie się dobrze bawić albo być w przedziale wiekowym 7-10 :) Ja rozumiem, że niektórych to pewnie i bawi w nosie dłubanie ale litości.. ;]

kain1906

kain1906 - nie wiem czemu mnie obrażasz - to moja opinia i nikogo ona nie krzywdźi a raczej wyśmiewa ludzi Twojego pokroju którzy po obejrzeniu filmu czują niesamowitą potrzebę (może wyjaśnisz mi tą kwestie, skąd ten dziwny fetysz?) żeby oznajmić wszystkich jak bardzo jest to zły film... używając przy tym argumentu że "brakowało realizmu" w filmie który wcale nie miał być realny :)