PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602923}

Battlestar Galactica: Krew i chrom

Battlestar Galactica: Blood and Chrome
2012
6,2 3,9 tys. ocen
6,2 10 1 3928
Battlestar Galactica: Krew i chrom
powrót do forum filmu Battlestar Galactica: Krew i chrom

Czy tylko ja wyłapałem niezgodność z BSG - kiedy do Becci pod koniec mówi mocno zhumanizowany Cylon: "are you alive?".

SkinJobs powstali w wyniku ingerencji i pracy Final Five kilkadziesiąt lat później, a tutaj mamy pierwszą wersję Number Six (do tego jeszcze Tricia Helfer podłożyła głos). Rozumiem, że to jeszcze nie skinjob, ale za bardzo zasugerowali chociażby charakter Six, skoro została stworzona dopiero przez Final Five.

Tylko to mnie ukłuło :) reszta spoko (o niebo lepsza od beznadziejnej Caprici), no ale wiadomo - BSG nic nie doścignie ;)

ocenił(a) film na 6
rhenauzov

Pytanie brzmi, czy szóstka była stworzona przez Final Five od podstaw łącznie z jej "ja", czy może stworzono tylko ciało w którym osadzono umysł jednego z Centurionów i to właśnie jego/ją mieliśmy okazję poznać?
Chyba trzeba byłoby wrócić do odcinka w którym Helen nawija z Cavilem na temat stworzenia.
Do tego mamy wielką dziurę po zaprzestaniu produkcji Caprici. W ostatnim odcinku pojawiły się zwiastuny drugiego sezonu, w tym wskrzeszenia Zoe Graystone. Nie sposób rozstrzygnąć czy miało to jakiś związek.

ocenił(a) film na 4
rhenauzov

Cyloni z 12 kolonii eksperymentowali żeby stworzyć skinjobs. Przestali to robić dopiero gdy Final Five zdecydowała się im pomóc. Raczej się zgadza wszystko z BSG>

Final Five byli z trzynastego plemienia - humonaidalnych Cylonów, którzy wyewoluowali z mechanicznych Cylonów i odlecieli z Kobolu na Ziemię (chyba) 4 tys. lat temu jeszcze przed opuszczeniem Kobolu przez resztę ludzi (12 plemion).
Po prostu Cyloni z 12 kolonii powtarzali proces, który już miał miejsce wcześniej. Czyli wszystko w zgodzie z motywem serialu, że to już się wydarzyło i pewnie wydarzy znowu.

Wiem, że 3 lata minęły ale sam właśnie skończyłem serial. ;)