PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602923}

Battlestar Galactica: Krew i chrom

Battlestar Galactica: Blood and Chrome
2012
6,2 3,9 tys. ocen
6,2 10 1 3928
Battlestar Galactica: Krew i chrom
powrót do forum filmu Battlestar Galactica: Krew i chrom

Paranoja

ocenił(a) film na 2

Co to miało być? Film sci-fi? To gdzie tu "science"? Zapomniano o braku grawitacji, statki
kosmiczne wielkości kilku lotniskowców lądują obok siebie w odległości kilku kilometrów,
specom od efektów wydaje się, że kolorowe mgławice są wielkości ziemskich obłoków, etc. etc.
Do tego jeszcze banalne dialogi i co najmniej słaba gra aktorska.
I takie filmy powstają po ponad 30tu latach od takich filmów jak Obcy.
O zgrozo...

ocenił(a) film na 7
JacekSzulc

Trzeba pamiętać, że to był serial internetowy z taką sobie obsadą praktycznie z założenia.

ocenił(a) film na 2
Adder

To fakt, trochę to wyjaśnia.
Nie ratuje to jednak mojej oceny. Brrr...

użytkownik usunięty
Adder

I miał tylko wypełnić lukę pomiędzy wydarzeniami z "Caprica" i "Battlestar Galactica" - miniseries

Nie mieli pieniędzy żeby poprawnie to zrobić, to musiało wyjść w jakiś sposób albo jako niedopracowany scenariusz albo słabe efekty albo właśnie takie nielogiczności.

ocenił(a) film na 5

Caprica też powinna pozostać bez komentarza. Jakaś młodzieżówka beznadziejna :(

ocenił(a) film na 9
barsztik

dobre dopełnienie ŚWIETNEGO serialu, jak ktoś nie oglądał serialu to gówno zrozumie, świetna fabuła !!!

ocenił(a) film na 5
genesis19

Masz na myśli Capricę czy B&C?

B&C niestety mnie nie przekonało. Fabuła pasowała, to ok, ale pasowała w sposób dość oczywisty, bez zaskoczenia. Motyw ze zdradą przez panią od cylonów i późniejsze wypięcie się cylonów na nią... no nie.. tam nie było zaskoczenia. B&C mówię "nie". To, że fabuła pasuje, to jedno, a to że jest słaba to drugie.

Co do Caprici, to tak jak wspomniałem, to serial stricte młodzieżowy, odpuściłem sobie po kilku odcinkach. Być może gdybym miał 15-16 lat to bym się wciągnął.

ocenił(a) film na 9
barsztik

właśnie jakieś 4-5 lat temu to oglądałem jak jeszcze leciało w TV, i wtedy mnie na prawdę wciągnęło, fajny pomysł na serial, jak dla mnie jeden z lepszych seriali SF...ale każdy ma swoje gusta...

ocenił(a) film na 5
genesis19

Czyli jak rozumiem masz namyśli Capricę (2009) bo BSG: B&C jest z 2012 raku :)

JacekSzulc

co za Ork z ciebie .. z tego co widzę tobie podobają się inne filmy takie spokojnie i nie w tym klimacie . Oglądnij pozostałe Serie z tego filmu to bedziesz wiedział o co chodzi .