PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493752}
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3596
Battlestar Galactica. Plan
powrót do forum filmu Battlestar Galactica. Plan

Przed obejrzeniem tego filmu nie wiedziałem że wcześniej był taki serial, jednak oglądając, miałem wrażenie że jest to środkowy odcinek serialu. Kolejne wątki pojawiają się znikąd zupełnie jak gdyby rozpoczęto je dawno temu w "innym odcinku", naprawdę ciężko jest się połapać o co w tym filmie chodzi. Cieniutka gra aktorska, projekty graficzne krain wyglądają podobnie do filmików na początku gier z roku 2000. Zwroty akcji są zupełnie nie uzasadnione, trwa wojna i nagle sajloni oświadczają że zawierają pokój z ludźmi a po krótkiej chwili film się kończy, absolutne nieporozumienie odradzam wszystkim takie filmu zrażają do gatunku sf.

Wielki_Bambosz

Ten film właśnie powstał po to, aby obejrzeć go po serialu. Oglądając go jako samodzielną produkcję, osiągnąłeś to co opisałeś - pocięte wątki bez odniesieni do odcinków serialowych.

Jak dla mnie film nie jest najgorszy - pokazuje działania Cylonów na BSG - jak byli zorganizowani, kto nimi dowodził itp. Choć żałuję, że kończy się na (SPOILERY!) obu Cavilów. Mogli dorzucić działania z wojny domowej między Cylonami, rozwinąć wątek czemu poszukiwali możliwości prokreacji itp. Bo tak, to większośc wiemy z samego serialu.

ocenił(a) film na 3
Wielki_Bambosz

Dzięki za temat. Oszczędziliście mi tych 2 godzin.

Ostatnio tak się naciąłem z Evangelionem, wszyscy się poklepują po plecach - hej, stary, dobrze Cię widzieć, po tym co przeszedłeś musi ci być ciężko. A pamiętasz Johna? Ten to dopiero skończył! - a Ty, widzu bez znajomości serialu, domyślaj się o ch. chodzi!