Spodziewałem się dużo więcej po filmie kończącym świetny serial a tu praktycznie cały film top wzbogacone nowymi mini scenkami wycinki z serialu, jak chcą twórcy kręcić filmy na zakończenie to na szkolenie powinni się udać do producentów Gwiezdnych Wrót bo jak na razie cienko. Obejrzeć można jak nie ma się totalnie nic do roboty i umiera się z nudów ale nie radzę się nastawiać na rewelację bo ja tak robiąc po znakomitym serialu doznałem poważnego rozczarowania.
Moim zdaniem ten film wprowadza nowe spojrzenie na sezon 1 i 2 i nie ma co go oglądać bez znajomości całego serialu. chciałem wystawić aż 9 ale po ochłonięciu wystawiam mu mocne 7 jako dobra powtórka i inne spojrzenie. Moim zdaniem niedoceniony film.
Tyle że samego filmu to tu niewiele. Większość to sceny wycięte z serialu. Dla mnie zwyczajne powtórki to były. Nie wiem nawet do kogo ten film niby miał być skierowany. Do fanów serialu raczej nie bo szybko jest w stanie ich rozwścieczyć tymi powtórkami. Natomiast ci co serialu nie widzieli prawdopodobnie film uznają za banalny i/lób go nie zrozumieją. Z czystym sumieniem można by wyciąć powtórki i dać The Plan jako jeden z odcinków.