6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42961
5,6 49 krytyków
Beetlejuice Beetlejuice
powrót do forum filmu Beetlejuice Beetlejuice

Mam wrażenie, że ktoś zapłacił baaaaardzo dużo pieniędzy, żeby film miał tak kiepskie oceny. Ja się bawiłem fenomenalnie i dał mi dużo więcej frajdy niż świetna część 1. Winona Ryder, Catherine O'hara, Michael Keaton, Jenna Ortega zrobili ten film, fenomenalne role, a takie niskie oceny? Dziwne. Osobiście film polecam.

z1pper

Marie Skłodowska Curie jako Marie Currie francuzkę też polecasz. Może dlatego. Na X ludzie już mocno zjechali ten film za tą francuzkę.

ocenił(a) film na 9
maf2

Co Marii Skłodowskiej - Curie dała Polska? Ona tak naprawdę się tu tylko urodziła. Całą chwałę zdobyła we Francji, więc nic dziwnego, że przedstawili ją jako Francuzkę.

z1pper

Na tale dużo widocznie, że swoje dzieci potrafiła nauczyć polskiego. Polon też nazwała nie bez powodu polonium a nie franconium. Nazwisko też zostawiła sobie polskie. Także jak ktoś zna jej biografie to wie, że raczej nazywanie jej francuzką to obraza. W Pierwszej kolejności była polką w drugiej obywatelką Francji. Nie bez powodu w USA prezydentem możesz zostać tylko jak urodziłeś się w USA. Pewnych rzeczy nie da się zmienić papierkiem takim jak obywatelstwo.