6,3 43 tys. ocen
6,3 10 1 42961
5,6 49 krytyków
Beetlejuice Beetlejuice
powrót do forum filmu Beetlejuice Beetlejuice

Nie zaluje, ze obejrzalam, z racji odgrzania klasyka, nawet z samej ciekawosci chcialam zobaczyc. Niestety, nowy Burton mnie nie porwal. Polowa filmu to po prostu niezadowolona i obrazona Ortega, odnioslam wrazenie jakbym ogladala Wednesday part 2, moze to tylko moje wlasne spostrzeżenie spowodowane tym, ze swojego czasu byla wszedzie jako wlasnie Wednesday, ale nie jestem fanka jej gry w tym filmie. Po przebrenieciu przez to, akcja stala sie ciekawsza, chociaz nadal nie odczulam „tego” klimatu tak bardzo jakbym chciala. No i oczywiscie nie moge pominac watku Monici Bellucci. Burton jak widac lubi obsadzac swoje partnerki w filmach, niestety tutaj bylo to dla mnie wielkim rozczarowaniem. Poczatek, gdzie przedstawiono jej postac dal mi nadzieje i przeczucie, jakby Delores miala byc najwiekszym czarnym charakterem stamtad, a zostala PO PROSTU zjedzona przez robala i koniec, tyle, nic wiecej, poza tym sceny z jej udzialem byly po prostu nudne i nic nie wnoszace. Te dwie postacie najbardziej zapadly mi w pamieci(pewnie dlatego, ze w negatywny sposob). Nie zaluje, ze obejrzalam, ale drugi raz tez nie obejrze.