PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655222}
6,3 41 tys. ocen
6,3 10 1 41120
5,6 59 krytyków
Beetlejuice Beetlejuice
powrót do forum filmu Beetlejuice Beetlejuice

7,2 IMDB 78% rotten tomatoes. Ktoś postawił dużą kasy i ciagle tworzy multikonta bo kurs był wysoki na niska ocenę, dlatego jeśli możecie temu przeciwdziałać wystawców wyższa ocenę, by takim ludziom popsuć kupon.

ocenił(a) film na 7
dnoowak1

Też to zauważyłam!

dnoowak1

TIL że są osoby które zarabiają na zakładach o oceny na Filmwebie
TIL x2 że ktoś coś takiego oferuje
TIL x3 że ktoś bierze to tak bardzo serio, że rozpieprza system mulciakami xDDDD

ocenił(a) film na 4
dnoowak1

Czy was wszystkich coś boli, bo na jakimś portalu film jest kiepsko oceniany? Niedługo zaczniecie szukać spisków na targu z owocami, że są sztucznie wyprodukowane przez kosmitów.

ocenił(a) film na 10
chris3z8

gdyby nie to, ze masz 2k ocen filmów pomyślałbym że jesteś tym co je tworzy, jak ty mało wiesz o świecie kmiocie xD 0 logicznego myślenia, teraz spłacz się że nazwałem Cię kmiotem :(

ocenił(a) film na 4
dnoowak1

Obrażanie ludzi w Internecie przestało być modne dekadę temu. To Ty płaczesz z powodu ocen na jakieś śmiesznej platformie, gdzie większość użytkowników wcale nie interesuje kino, tylko jakieś pyskówki z innymi widzami.

ocenił(a) film na 7
chris3z8

dlaczego dałeś ocene 4 temu filmowi? ocena jest niska wiec wymień wady filmu

ocenił(a) film na 4
Peter_Kurten

https://literackiespelnienie.blogspot.com/2024/08/beetlejuice-beetlejuice-piguka -refleksji.html

ocenił(a) film na 4
chris3z8

W tym wątku poczytasz, dlaczego oceniłem go nisko. W skrócie: powtarzalny design, odtwórstwo i fanserwis, czyli główne zło dzisiejszej kinematografii. Na plus: niektóre żarty są groteskowe, jak w oryginale. Styl retro czy imponująca ekipa aktorska.

chris3z8

No i nie odpisał, bo go rozwaliłeś arugmentami. Takie to są filwebowe płaczki. Sami nie dadzą argumentu, czemu film wysoko oceniają.

ocenił(a) film na 4
SteelMike

Tęsknie za światem, gdzie można normalnie podyskutować, a nie bredzić od rzeczy. Forum powinno dawać satysfakcję, a nie wieczne podgryzanie innych za to, jak oceniają coś po swojemu.

chris3z8

Sam pamiętam te czasy, kiedy ruch był tutaj jak na lotnisku i co chwilę ktoś odpowiadał, a większość odpisek to była sensowna rozmowa. Tak było kiedyś na każdym forum, ale to już niestety nie wróci...

ocenił(a) film na 8
SteelMike

A co miał odpisać? Poprosił o uzasadnienie oceny, dostał je. Temat zamknięty. Co tu pisać więcej? Kłócić się, że 'to co piszesz to bzdura, jesteś po prostu uprzedzony, i dlatego zaniżasz swą oceną ten film?' Toż to nie ma sensu. Lepiej już odpuścić.

truegod

"Soul Reaver" zawsze na probsie - Stara Szkoła 4ever! ;)))

ocenił(a) film na 9
Peter_Kurten

Nie wchodż z tym "koneserem" w polemikę. Zobacz, jak ocenia inne tytuły. Ubaw po pachy. :-D

dnoowak1

Zapomniałeś dzisiaj tabletek i prawdopodobnie kilka dni/tygodni wstecz również.

ocenił(a) film na 3
dnoowak1

Że gówniany film na słabą ocenę? Gdzie tu problem?

ocenił(a) film na 8
chris3z8

Mnie boli, że na jakimś portalu ktoś psuje oceny, bo przez niską ocenę prawie nie poszedłem do kina, a byłby to błąd bo film świetny imho.

ocenił(a) film na 4
ramirez_vip

No, masz rację, bo potrafimy nie zgadzać się ze średnią na portalu, co potrafi odstraszyć. Też tak czasem mam, że film nisko notowany, a mi się podobał, ale to wiesz - wypadkowa średnia, i nigdy nie wiesz, w którą stronę Ty zawrócisz. Czy będzie negatywna weryfikacja, czy miła niespodzianka.

chris3z8

Ludzie to w większości niepotrafiące samodzielnie myśleć jełopy. Ja olewam cudze opinie do kompletu z boxofficem i renomą filmu oraz innymi bzdurami - interesują mnie wyłącznie moje własne odczucia (a przed tym tematyka i obsada). Zresztą możesz zobaczyć moje noty: znajdziesz tam niedocenione i znienawidzone przez tłum tytuły, które osobiście uwielbiam ("Mortal Kombat: Annihilation", "Niezniszczalni 3", "Catwoman", "Daredevil") i mam ku temu swoje uzasadnienia.

ocenił(a) film na 4
Gamer_88

Ale to co mówisz, to nic nowego. Tak było od zawsze - są, rzekomo, kiepskie filmy, na których bawisz się lepiej niż na super hitach z marketingiem, czasem nie podzielasz hiper optymizmu innych, ale dopóki dyskusja stoi na poziomie, to da się coś z tego wykrzesać, ale jak zaraz ci ktoś wyleci z ,,ryjem'', że nie znasz się na kinie, to nie dziwota, że nikt na tym forum nie dyskutuje.

chris3z8

Pamiętam czasy biało-czarno-czerwonej wersji tego portalu: pod absolutnie każdym filmem był ruch jak skurvvysyn i najlepsze było w tym to, że każdy temat to był zbiór trollingu i sensownej dyskusji a nierzadko wszystkiego naraz, lecz po wszystkim i tak wszyscy byli wyluzowali śmiejąc się z zaistniałej konwersacji. A teraz: ruch jak na cmentarzu i jak już jakiś jest to niemal każdy obraża się o byle gówno i rżnie Znawcę Kina powołując się na jakieś bzdurne statystyki czy inne tego typu farmazony. Co do Twojej noty to wiedziałem od początku, że powyższy film to będzie powtórka z oryginału, a tym samym chłam - dlatego przestałem oglądać nowości (i siedzę wyłącznie w Klasykach), ale wyjątkiem był najnowszy "Deadpool & Wolverine", który okazał się jedną z najgorszych rzeczy, jakie kiedykolwiek widziałem w całym swoim życiu! Tego nie da się odzobaczyć... Dzięki temu szmatławcowi znielubiłem Deadpoola. No i Toshiro Mifune wraz z Akira Kurosawą zawsze na probsie! ;)))

ocenił(a) film na 7
ramirez_vip

To wyłącznie twój problem że wybierasz filmy na które idziesz do kina na podstawie ocen na filmwebie - najgorszy możliwy sposób ;)

ocenił(a) film na 9
dnoowak1

Dokładnie!

dnoowak1

Jaki kurs? Na zakładach było ile dostanie na filmwebie czy co?

toyminator

Ej, byłbym dobry w takich zakładach. xD

ocenił(a) film na 7
dnoowak1

Jakim cudem w tych czasach ktokolwiek jeszcze ma problemy o takie rzeczy jak niska ocena czegokolwiek, zwłaszcza filmów na Filmwebie xD jakby to miało jakiekolwiek znaczenie ;)

ocenił(a) film na 4
_eatmushrooms_

Najwidoczniej niektórzy traktują coś, jak wyrocznię. To tak jakbyś miał wierzyć, że jutro nastąpi apokalipsa zombie, bo tak mówią trolle w mediach społecznościowych. Podobny kaliber absurdów XXI wieku.

dnoowak1

Dodam tylko, że na filmwebie jest zatrzęsienie debili, którzy dają ocenę maksymalną 5/10 uznając to jako swoje 5/5. Nie wierzyłem, że można tu akceptować takie zidiocenie, a jednak. Ci ludzie mają nawet po kilka tysięcy ocen, zaniżając statystyki dla jakiegoś swoistego bycia wyjątkowym i trendy. Powinno się takie konta banować.

Matthew_Matt

Czy od cudzych ocen filmów czy gier zależy twoje życie? Gdy czytam takie farmazony to po prostu nie wierzę, że mogą one wychodzić od dorosłych, ukształtowanych i dojrzałych ludzi. Ja pyerdolę, to są tylko cyferki na jakimś zakichanym portalu filmowym! Jak ja się cieszę, że mam w dupie cudze opinie czy inne bzdury, a skupiam się wyłącznie na swoich własnych odczuciach...

ocenił(a) film na 10
dnoowak1

mam to samo. bardzo mi się film podobał i nie rozumiem, dlaczego nie podobał się szerszej publiczności. jak moja ocena nie zgadza się z oceną ogólną, to zwykle wiem, dlaczego tak jest