PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111423}
5,7 3,8 tys. ocen
5,7 10 1 3840
5,2 8 krytyków
Begotten
powrót do forum filmu Begotten

Dziadostwo

ocenił(a) film na 1

Ten film to taki kicz, że nawet nie wiem od czego zacząć. Jakość jest tragiczna, przez sporą część trwania filmu nie widać co się dzieje na ekranie. Brak muzyki tylko jakieś irytujące dźwięki. Straszna nuda, wciąż nie wiem, jak udało mi się dotrwać do końca tego syfu. Ten film nie ma żadnej ukrytej głębi, przesłania ani nic w tym stylu, to nie jest żadna sztuka, to tzw. "gówno artysty". Pseudointeligenci dorobili sobie tutaj drugie dno i nazywają Begotten arycydziełem, sztuką przez wielkie S, piszą, że dał im wiele do myślenia, a tak na prawdę to tylko udają/ usilnie próbują być elitą intelektualną a wszystkich, którzy słusznie nazywają to "dzieło" gównem, wyzywają od ignorantów i nieuków, aby pokazać, jacy to oni są fajni i obeznani, żeby się dowartościować XD
Z całego serca odradzam to oglądać i omijać szerokim łukiem, nawet nie podtarłbym sobie tym filmem tyłka.

ASAP_HUSTLA

"Ten film nie ma żadnej ukrytej głębi"? usilnie starasz się ze wszystkich sił, w każdym zdaniu udowodnić, że jest to dzieło ponad twoje możliwości intelektualne i ja ci wierzę- to jest film, którego ewidentnie nie ogarnąłeś. jednak nie rozumiem po co to nazywanie "pseudointeligentami" ludzi, którym się podobał i dostrzegli w nim coś wiecej? czyli jeśli oni są "pseudo" bo im się spodobał, to ty jesteś "inteligentny" dlatego, że do ciebie nie przemówił? inteligentni, oczytani i zaznajomieni z kinem ludzie mają szacunek do zdania innych i nie szafują określeniami "to nie jest żadna sztuka" w przypadku niemożności czytelnego odbioru jakiegoś dzieła. ale z twoich wpisów widzę, że wierzgasz się, wiercisz i plujesz jadem, bo nie jesteś w stanie sobie poradzić z tym, że coś przekracza możliwości twojego pojmowania. trudno, bywa, wiesz? it's a hard knock life jak śpiewał jeden klasyk.

ocenił(a) film na 1
baxinski

W takim razie wybaw nas z tej doliny niewiedzy i ignorancji wielki mędrco. Niech twój nieograniczony umysł otworzy nam oczy i przedstaw nam te ogromne przesłanie jakie niesie za sobą te wybitne dzieło, którego ograniczone umysły nie są w stanie samodzielnie dostrzec

ASAP_HUSTLA

nie, idź szydzić gdzie indziej.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 2
baxinski

xD typowe szantażowanie rzekomą "inteligencją" a sam nie umie wytłumaczyć o co w filmie chodzi xD

baxinski

ahahhahahaha to nie jest zadne dzieło tylko badziewie jakośc plus nie wiadomo o co chodzi ci ludzie co jaraja sie tym to piramidalni idioci