PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Trzy kobiety reżyserki, trzy kontrowersyjne filmy, wszędzie mocne sceny Seksu. Który się Wam podobał najbardziej?

ocenił(a) film na 7
lovelas_filmweb

oczywiscie ze big love, nie ma porownania do tych dwoch pozostalych ktore wymieniles

ocenił(a) film na 5
lovelas_filmweb

Big Love :D

ocenił(a) film na 2
lovelas_filmweb

Zarówno Big Love jak i Bejbi Blues to typowy przykład filmowej kupy, w której następuje typowy przerost formy nad treścią. Cała pompa poszła w kostiumy, grafike i "innowacje" techniczne (bardzo innowacyjne nagłe bezsensowne wygasznia obrazu w Bejbi Blues). Te dwa filmy niczemu nie służą, chociaż próbują poruszać poważny temat i moralizować. Sponsoring to film na zupełnie innym poziomie, dla tych dwóch to jest dosłowny kosmos, nieosiągalny inny świat. Ambitny temat to nie wszystko, wypadałoby go jeszcze CHOCIAŻ ŚREDNIO zrealizować.

Mr__Pink

Po zastanowieniu i waszych głosach:
1. Bejby blues i Big love - ex aequo
2. ...
3. Sponsoring - najstarsza z nich, doświadczona reżyserka ale film najsłabszy
A swoja droga czarny ekran tez był w "33 scenach z życia" Szumowskiej, więc wielce innowacyjne to nie jest.

ocenił(a) film na 1
lovelas_filmweb

Gdzie w BB masz "mocne sceny seksu"?

GosiaK_900

może masz rację, w BB raczej dość odważne, a nie mocne, ale w Sponsoringu i Big love przyznasz, że są hard-corove. Ale nie o same sceny seksu chodzi. Mi się podoba to że wszystkie babki-reżyserki w tych filmach opowiadają o trudnych tematach społecznych, ale nie idą w tzw. polski dół (ciemno, smutno i wszystko w błocie i znoju) tylko pokazują świat pozornie kolorowy, w którym dzieją się poważne sprawy. To daje mi do myślenia!

ocenił(a) film na 7
lovelas_filmweb

no nie wiem, sponsoring nie przedstawia takiej wizji świata o jakiej piszesz

KULTjednostki

a jaką wizję Twoim zdaniem przedstawia? porównasz z tymi dwoma pozostałymi filmami? mi się wszystkie trzy filmy podobały. ja swoje zdanie już wyraziłem. A Ty?

ocenił(a) film na 3
lovelas_filmweb

Big love .

lovelas_filmweb

Big love zdecydowanie. Sponsoring wg mnie to jest jakieś totalne nieporozumienie.. :)