PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Pani Rosłaniec swoimi "dziełami" propaguje typową patologie. Czy nie ma w naszym kraju innych problemów, a niżeli dziewczyny sprzedające swoje ciało w galeriach handlowych lub nastoletnie morderczynie? Moim zdaniem ta pani stanowczo przesadza. Nie tak dawno sama byłam nastolatką i nie spotkałam się z podobnymi przypadkami. Fakt, może czasy się zmieniły, ale te tzw. "galerianki" to bardziej wymysł społeczeństwa niż faktycznie istniejący problem. Nie jest/nie był to jakiś problem na masową skalę, kiedy to w każdej galerii buszowało 10 chętnych na seks dziewczyn.
Tak samo z ciążą. Wiadomo, wpadki są na porządku dziennym, tak ukształtowała nas natura, ale żeby 17 letnia dziewczyna była aż tak skrajnie nieodpowiedzialna, żeby zamknąć dziecko bez tlenu na kilka godzin. Wiele jest młodych matek, ale one bardzo kochają swoje dzieci i na pewno mają jakieś podstawowe matczyne instynkty, które nie pozwoliłyby im zrobić czegoś takiego. Mordowanie dziecka to już skrajne przypadki- patologiczne rodziny, w których wszyscy chleją, depresje poporodowe przeradzające się w psychozę i niezrównoważenie psychiczne. Jeśli to miało pokazywać "typową" polską młodzież to pani Rosłaniec powinna stanowczo zmienić pesymistyczne poglądy, bo niewiadomi niczego rodzice po obejrzeniu takiego filmu zaczną wyobrażać sobie niestworzone historie o własnych dzieciach. Podczas, gdy młodzież ogranicza się zaledwie do palenia papierosów i picia alkoholu.Nawet jesli zdarzają się tacy, którzy palą trawkę lub wciągają ciekawsze białe proszki to na pewno nie z dziećmi na rękach.
No i do tego to zakończenie- kolejne dziecko, które z pewnością skonczy tak samo. A dziewczyna urodzi w spokoju i na pewno żadna opieka społeczna, kurator, psychiatra się sprawą nie zainteresuje, aha.

ocenił(a) film na 1
TomorrowlanD1991

Film jest przesadzony i to jak. Nie wiem na jakim świecie żyje pani Rosłaniec, ale chyba nie na tym co Ja, nie wiem co ona próbuje przekazać tymi swoimi produkcjami.

kawaiikaszalot

Chce wzbudzić jak najwięcej kontrowersji. A może sama taka była w czasach szkoły średniej :)
Kto by poszedł na film o normalnych dziewczynach, które mają problemy przeciętnej nastolatki.
Ale film o tym "jak kupisz mi dżinsy to zrobię ci loda" i ze śmiercią dziecka w tle to się obejrzy z ciekawości.

ocenił(a) film na 1
TomorrowlanD1991

Racja, sama też obejrzałam to tylko ze względu na ciekawość i żałuję. Moim zdaniem te jej filmy to podróby takich produkcji jak "trzynastka", tyle że jak to w Polsce bywa są bardzo nieudolne i do tego naciągnięte.

kawaiikaszalot

O, dokladnie! Coś na styl "trzynastki", a może "dzieci z dworca zoo". Tyle, że to są filmy o skrajnych przypadkach i na pewno nie dzieją się w typowych polskich rodzinach. Była już prostytucja, nastoletnia ciąża to teraz czekamy na film o 15 letnich narkomankach lub alkoholikach

ocenił(a) film na 1
TomorrowlanD1991

No wiesz, takie sytuacje to się nie dzieją w ogóle w "typowych" rodzinach, nie tylko w polskich. Tyle że ludzie nie są jak wycięci z kartonu, tak jak w tym filmie. W każdym raczej kryje się coś więcej nie sama głupota i prostactwo jak widzimy to w bejbi bluzg.

TomorrowlanD1991

Jako 17 latka w 100% podpisuję się pod Pani opinią. Cały ten film prezentuje nie dość że zmyślony to i przejaskrawiony obraz młodzieży, wśród której takie żenujące historie nie funkcjonują. Jakaś masowa moda na wydumany idiotyzm.

ocenił(a) film na 10
TomorrowlanD1991

"Wiadomo, wpadki są na porządku dziennym, tak ukształtowała nas natura, ale żeby 17 letnia dziewczyna była aż tak skrajnie nieodpowiedzialna, żeby zamknąć dziecko bez tlenu na kilka godzin." jakbyś tylko na FB nie siedziała, tylko czasem wiadomości na necie poczytała albo TV obejrzała, to byś wiedziała, że nieodpowiedzialne matki mają nawet po 30 i więcej lat, jak np. dziecko w aucie zamykają w temp. 30C i idą na zakupy - kończyć nie muszę kończy dziecko.
Tak masz rację, czasy się zmieniają i może film jest na wyrost!

TomorrowlanD1991

Nie chodzi o statystyki, jeżeli się pokazuje patologię w kontekście macierzyństwa to nie jest to dobra promocja i wręcz odstręcza. To trochę jak "Pie... nie rodzę!" i odpowiedź poprawna "Nie pie... - rodzę!" :) która chyba w tym filmie nie pada ale nie oglądałem i wątpię.