PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

daje do myślenia. Nie wiem, co to za nagroda, ale dowodzi entuzjazmu ze strony Zach. Może
coś z nami, Polakami jest nie tak, że nie potrafimy spojrzeć na siebie krytycznym okiem.
Pani Rosłaniec obchodzi się z młodym polskim pokoleniem bez ceregieli. To nie współczujący
Jan Komasa w "Sali samobójców", który trochę na siłę i za wszelką cenę występuje w obronie
hipsterów i facebooków. Rosłaniec też próbuje zrozumieć młodzież polską, ale dla
bezmyślności i głupoty nie ma litości. Bo i po co? I ta bezkompromisowość robi wrażenie.
Szczere. Taka optyka jest zdrowsza, lepsza, bardziej terapeutyczna. Może tym dzieciakom
potrzebny jest taki kop. A nie głaskanie po główkach i tzw. bezstresowe wychowanie. Na to
już za późno. No i trzeba sobie na to zasłużyć.
"Baby blues" to przy tym świetna filmowa robota.
Trudno odmówić fachu pani reżyser.
Kto wie, może będzie polskim Buzzem Luhrmannem? Lubi kolory.

ocenił(a) film na 1
AutorAutor

Niektórzy widzą i kryształ w gównie;)
Po części masz trochę racji. Ja tam jestem bezlitosna bo film mnie bardzo wynudził plus słuchania, oglądania pustaków/egoistycznych/tępych/chorych psychicznie indywiduów mam dosyć na codzień. Także i wynudził i wymęczył. No i zwykle nie przeszkadza mi taki montaż, wręcz przeciwnie, tu jednak jakoś wyjątkowo mnie drażnił. Jak niemal wszystko. Gra aktorska bez wyrazu.

"Kto wie, może będzie polskim Buzzem Luhrmannem? Lubi kolory."

Ale już nie przeginaj.