czy doslownie taka jest polska modziez, moj syn jest inny a w podobnym wieku moze troszeczke mlodszy. Z drugiej strony czasmi patrzac i obserwujac to pokolenie mozna dojsc do wniosku, ze obraz "Baby Blues" moze jest troche za bardzo przerysowany, ale "pokolenie mp3" tak wlasnie wyglada: "lolki", deski, sex jako cos normalnego szybko, byle z kim i byle gdzie dla podtrzymania gatunku.. i w filmie szczegolnie te ostatnie sceny smierc malucha i chec zrobienia kolejnego malucha jakby to byla zabawka, przerazila mnie ta znieczulica glownej bohaterki.. brrr 5/10
Mniej więcej podobnie odbieram, pracuję w szkole widzę co się dzieje, większość 13-15 latków zachowuje się podobnie jak w tym filmie, wiadomo są normalni ale to mały odsetek i są wyśmiewani zaraz że niby są zacofani i takie tam, ogólnie film słaby ale można obejrzeć, 5/10 jak dla mnie.
Oglądałeś go dwukrotnie? Chciałabym napisać, że to niesamowite, bo jesteś pierwszą osobą, o której choćby czytam, że tego dokonała. Większość ludzi, podobnie jak ja, nie była w stanie obejrzeć tej pozycji do końca. Chciałabym napisać to i dużo więcej, zadać kilka pytań o Twój odbiór filmu, jednak... może nie będę Cię wyprowadzała z Twojego przekonania na temat młodych ludzi, może po prostu lepiej Ci się żyje, gdy myślisz, że Twoje pokolenie jest lepsze, że coś osiągniesz, nie tak jak ta banda imbecyli... więc napiszę tyle ile oczekujesz od kretyna, który nie potrafi złożyć zdania: SZACUUUN.
Ale besztasz wapniakow.. hmm wcale nie uwazamy (w imieniu nas wapniakow), ze nasze pokolenie jest lepsze i wiecej osiagnelismy, czy tez osiagniemy, ale wiem jedno jak mi odlacza internet, albo zabiora komorke to moje serce bedzie dalej bilo.. co nie mozna powiedziec o pokoleniu o ktorym rozmawiamy! Ostatnio ide ulica i patrze ida dwie dziewczyny.. ida razem obok siebie cos tam rozmawiaja.. ale kazda z nich jeszcze pisze przez komorke i prowadzi rownarzedna dyskucje gdzies tam.. mysle sobie przypadek ide dalej i znowu mijam wieksza grupe to samo.. i mysle jak cos takiego mozna uwazac za normalne, za jakis czas a moze juz tak jest, ze malzenstwo bedzie szlo ulica, albo lezac w lozku obok siebie beda prowadzic inne konwersacje z kim innym. Dla mnie to jest brak szacunku.. ale jestem wapniakiem.
Cóż aby dokładnie przeanalizować oglądałem drugi raz,myślę że wiele filmów jest krytykowanych bo mają po prostu słabą ocenę ogólną i reszta to samo wypisuję, może i wydaje się nie którym że wiedzą więcej, że są młodzi i wszystko jest wspaniałe, jednak po kilkunastu latach dochodzi się do wielu nie ciekawych wniosków, a jednak widząc młodych ludzi i samego siebie w tym samym pokroju jest kolosalna różnica, człowiek umiał zrobić coś sam z siebie i jest tego nauczony bo musi sobie radzić, teraz pozostało tylko siedzieć na necie i wyobrażać sobie nie wiadomo co, najgorsze jest zderzenie z rzeczywistością, wtedy zaczynają się problemy...