Prosze... wytłumaczcie mi jakie jest konkretne przesłanie filmu? Wiele wątków zostało
niedociągniętych i niewyjaśnionych... Jakieś pourywane niektóre momenty... Zero jakiejś
konkretnej puenty.. Nie rozumiem. >.<
przeczytaj komentarze na stronie pisfu jak film oceniali jury Berlinale film festival sekcja generation 14 + , pozdrawiam! może coś do Ciebie dojdzie
Hahaha! Genialne. Na pewno po przeczytaniu komentarzy jakiegoś berlińskiego jury, film od razu mu się spodoba. Trzeba mieć zdrowo pod kopułą, żeby SWOJĄ subiektywną opinię opierać na CUDZYCH ocenach. Widzę, że koleżance Kate pojęcie "własnego zdania" jest zupełnie obce.
Pisf chyba dał kase na tego gniota,dotował,nie wiem,przynajmniej to ich dziecko,stworek.Tam nie znajdziesz odrobiny krytyki na temat tego filmu,miód cud i malina,walcie do kina,reżyserka na filmiku coś bredzi że,,TO JEST FILM O TYM POKOLENIU MŁODYM DLA KTÓRYCH NIEMA ŻADNYCH OGRANICZEŃ,BO PO PROSTU ŚWIAT JEST ICH ONI MOGĄ MIEĆ WSZYSTKO''.zlepek pozlepiany,masło maślane.
,,TO JEST FILM O TYM POKOLENIU MŁODYM DLA KTÓRYCH NIEMA ŻADNYCH OGRANICZEŃ,BO PO PROSTU ŚWIAT JEST ICH ONI MOGĄ MIEĆ WSZYSTKO'' Co w tym zdaniu maślanego ? Czysta prawda o wielu nastolatkach :/
Nadal nie widzę sensu w tym filmie. No rozumiem, pokazanie jak zachowuje się współczesna młodzież ale.. moim zdaniem nic z tego nie wynika. Laska sobie ćpała, balowała, nie chciała przyjac pomocy bo chciała bachora tylko dla siebie.. No spoko, ale chociaż jeśli na końcu przyznalałaby sie zę żałuje zę zabiła dziecko, albo chociaż przyjęła do wiadomości że jest morderczynią.. a ty 'Chce mieć drugie dziecko - Teraz? <zaczynają uprawiać seks>'. Niestety ale to dla mnie nie ma zbyt wielkiego sensu.
:)
Niestety, ale ludzie o tym zapominają, ja już w ten sposób dowiedziałam się jak się film kończy(ale w innym wątku), także już przestałam liczyć na 'spoilery' :)
Mylisz się, to jest film o egoizmie. Przedstawia dzisiejszy świat, w którym każdy tak naprawde jest egoistą. Nie wiem czy to jest tak trudne do zauważenia przez wszystkich, ale dla mnie to było oczywiste od początku. Nastoletnia matka te wszystkie dodatki i pozostałe wątki to tylko pretekst do poruszenia tematu właśnie egoizmu. Jeżeli spojrzycie na ten film w ten sposób napewno lepiej go zrozumiecie włącznie ze wszystkim zabiegami takimi jak dynamizm scen, przesadzone kolory, muzyka i ubiór no i oczywiście 'czarne plansze' na które wszyscy się skarza. Pozdrawiam :)
,,zlepek pozlepiany,masło maślane.'' chodziło mi o film.Pokićkany do dna,absurdalny gniot,OK są tacy debile co to się bzykaja bo chca mieć dziecko + frytki ,nie sądze,najczęsciej sa to wpadki.Galopują na wrotkach z wózkiem po centrum potem szukają pracy bo widzą że krucho jest,następnie po tych perypetiach siedząc w więzieniu za zabicie własnego dziecka robią następne,gratuluję tym którym film przypadl do gustu. Film o pokoleniu ? chyba o małym marginesie albo psycholach .Nie wiadomo dla kogo jest ten film. Kto go zrozumie ten nie musi go oglądać a ten kto powinien nie ma szans żeby go zrozumieć.
... HA proszę wytłumacz mi co to za zwrot: " o co kaman" .. no chyba nie po polsku, jesteś na poziomie programów rozrywkowych dla dzieci do 16 lat to naprawdę, Twoja opinia jest bezcenna...
Myślę, że to normalny zwrot, masz racje - nie jest polski, aczkolwiek z tego co zauważyłam nadal jest używany.
Bardzo prosze, nie obrażaj mnie tylko dlatego że mam inne zdanie na temat tego filmu.. masz bardzo słaby argument.
Każdy ma prawo mieć swoją opinię i myślę, że uszanowanie go byłoby dojrzałym posunięciem.
Nie wiadomo dla kogo jest ten film. Kto go zrozumie ten nie musi go oglądać a ten kto powinien go ogladać nie ma szans żeby go zrozumieć.
przesłanie jest takie, że dziecko to nie zabawka, którą można odziewać w strojne łachy jak lalkę barbie ani nie torba bagażowa którą można przechowywać w skrytce na dworcu
Film na podstawie zagranicznego bloga pewnej dziewczyny, która doświadczyła podobnej sytuacji... Nie należy twierdzić, iż film jest " o dzisiejszej młodzieży"...