PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

brawo za brawure! film doskonaly, moim zdaniem, pod kazdym wzgledem: aktorstwo - rewelacja,
zdjecia - kapitalne, scenariusz - zaskakuje! jedynie zakonczenie - ta scena wiezienna wydaje sie
byc niekonieczna - mozna to bylo urwac juz na dworcu. no ale zamysl byl taki, by to dalej
pociagnac i w tym pociagnieciu jest to przegiecie, ktore zniechecilo mnie do flimu 'Dom zly' -
przesada dopowiedzen. to drobnostka jednak, jesli rozwazyc powazny problem, jaki ukazano w
tym obrazie - pokazano patologie - nie tyle jednostki, bo ta, jako taka wydaje sie byc oczywista w
tym konkretnym przypadku - patologie otoczenia. wstrzasajacy to dla mnie obraz, ci wszyscy ludzie
wokol - slepi i glusi...nie moge sie otrzasnac...bo wiem, widzialam - to dzieje sie obok nas,
niestety.

ocenił(a) film na 5
strefaodplywu

GRA AKTORSKA REWELACJA?!
Ktoś chyba nie widział rewelacyjnej gry bo Berus po prostu jest marna pod każdym względem.Już po NIEULOTNE byłam zdziwiona,że Borcuch był nią zachwycony i stawia na nią wszystkie karty a po tym filmie jeszcze bardziej mnie uświadomiła,że jest kiepska

ocenił(a) film na 2
kingofpeace

popieram, jej gra aktorska to żenada

użytkownik usunięty
strefaodplywu

zamiast tego polecam KIDS (1995)

ocenił(a) film na 10

dla mnie rola zenska i meska zagrana sugestywnie, i to na tyle, ze dalam sie poniesc historii. refleksje, jakie wzbudzil ten obraz, to zastanowienie sie nad otoczeniem - dlaczego jest tak nieczule, gluche i slepe? urzedniczka, sasiadka, matka! i wreszcie tesciowie - piekielny krag. i niestety, to sie dzieje. czego oczekujecie od aktorow? tetralnosci typu Cielecka, czy moze nadramatyzmu Kuleszy? jedna i druga, jak dla mnie, przesadna. tutaj, mloda dziewczyna oddala rys rzeczywistej nastolatki - jej niedojrzalosc, chybotliwosc, depresyjnosc charakteryzujaca sie popadaniem w skrajnosci.

ocenił(a) film na 10
strefaodplywu

a Kids, to juz inna strefa poszukiwan. tutaj jest to, co sie dzieje obok nas, namacalnie, realnie - niestety.

użytkownik usunięty
strefaodplywu

także FISH TANK (2009) to warta polecenia, ale to już zupełnie inna liga :)

użytkownik usunięty

"warta polecenia produkcja" miało być :)