Ben X

2007
7,3 5,2 tys. ocen
7,3 10 1 5167
Ben X
powrót do forum filmu Ben X

Film numer jeden e swojej klasie. To po prostu trzeba obejrzeć :) Dla wrażliwców i osób myślących pozycja obowiązkowa ! Film dobrze oddaje stan ludzi i to co się z nimi dzieje w takim stanie świadomości. Role zagrane poprawnie i przekonująco. Sympatia gł. bohatera osładza wspaniale mroczy świat Bena, a przy tym jest niesamowicie śliczniutka :) Do tego dochodzi czarny humor, że boki zrywać. Film ogląda się lekko choć traktuje o tematach gatunkowo ciężkich.
Jednym słowem trzeba obejrzeć. Ja daję mu 9/10 bo jest mi bardzo bliski :))

alpagaSatana

Zgadzam się całkowicie, arcydzieło!! I dzięki bogom że nie kręcili go hamerykanie, bo aż się boję myśleć co by wyszło. A zakończenie... po prostu rozwala ;)

ocenił(a) film na 10
alpagaSatana

Film jest świetny ! :)
Szkoda tylko że nie poznał tej dziewczyny w realu :)

ocenił(a) film na 6
Czarny_kocur

Też odchodząc pomyślałem szkoda... ale to chyba dobrze że nie poznał... to dobrze że tak pomyślałem, to ma większy sens. Z resztą tak dla balansu po wspaniałej hapyendowej końcówce z muzyką sigurów.

ocenił(a) film na 9
Czarny_kocur

Na przyszlosc prosze nie spoilerowac w takich tematach, albo je wyraznie oznaczac, ja film widzialem, ale niektorzy po przeczytaniu Twojej wypowiedzi z pewnoscia nie beda zadowoleni.

A co do dziewczyny [SPOILER] coz - siedzial kolo niej w pociagu...czul jej zapach i widzial blysk jej twarzy, delektowal sie ta chwila. Z fabuly wynika, ze to mu wystarczylo i przyczynilo sie do tego ze dziewczyna jego marzen byla przy nim juz zawsze (nawet jesli byl to tylko jej wyimaginowany obraz).

Cameron

dokladnie... wkurzające są takie opinie, które zdradzają fabułe